30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Συνταγή για Παραδοσιακό Πολίτικο Πεϊνιρλί

Υλικά:

- Advertisement -

1 Φύλλο ζύμης για πίτσα της Alfa
100 γρ. κασέρι Ελασσόνας
2 φέτες καπνιστό χοιρομέρι, σουτζούκι ή παστουρμάς
2 αυγά
λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.

2. Παίρνουμε τη ζύμη για πίτσα και την κόβουμε στη μέση, κατά μήκος της μικρής πλευράς. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το πάχος της. Γεμίζουμε την επιφάνεια με κασέρι τριμμένο.

Υπέροχο κέικ διαίτης με σοκολάτα και λίγες θερμίδες
3. Πιάνουμε τις δυο άκρες και τεντώνουμε ελαφρά τη ζύμη, δίνοντάς της το κλασικό σχήμα του πεϊνιρλί.

Τσιμπάμε ή διπλώνουμε τις άκρες να κολλήσουν και να φυλακίσουν τη γέμιση. Ακουμπάμε τα πεϊνιρλί στην πυρωμένη πλάκα και ψήνουμε για 10-13′. Βάζουμε το αλλαντικό που μας αρέσει πάνω στο κασέρι και σπάμε ένα αυγό στο κέντρο. Ξαναψήνουμε για 5′ επιπλέον. Όπως τα βγάζουμε καυτά, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.

Σπιτικό πεινερλί με αφράτη ζύμη. Σκέτη απόλαυση
tip

Το πεϊνιρλί όπως και κάθε ζύμη για πίτσα θέλει πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Για αυτό αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.

Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα: 1/ δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες, 2/ δεν έχει συντηρητικά, όπως έχουν οι πίτσες ψυγείου, 3/ δεν χρειάζεται απόψυξη.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ