26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ταραμοκεφτέδες

Μια παλιά παραδοσιακή ελληνική συνταγή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική για όλη την οικογένεια.

- Advertisement -
  • 200 γρ. λευκός ταραμάς
  • ½ φραντζόλα βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά και εν συνεχεία ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια.
Στίβουμε πολύ καλά την ψίχα του ψωμιού και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Ανακατεύουμε την ψίχα με τα αρωματικά, προσθέτουμε τον ταραμά και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα σφιχτό, αλλά εύπλαστο μείγμα.

Πλάθουμε σε κεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και πριν τους σερβίρουμε τους ακουμπάμε σ’ ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τους σερβίρουμε σε άλλη πιατέλα με φέτες κομμένου λεμονιού.

πηγη:http://www.lovecooking.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ