18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα κεμπάπ που θα αγαπήσετε ιδιαίτερα

Τα κεμπάπ που θα αγαπήσετε ιδιαίτερα!!!
Σουτζουκάκια σόδας τα λέω… έχουν μπέκιν πάουντερ που τα κάνει αφράτα και τη σόδα το ανθρακούχο νερό που τα δίνει όγκο…

- Advertisement -

Υλικά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¼ κιμά χοιρινό
¼ κιμά αρνίσιο ( προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
2 κουταλιές πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά κύμινο (προαιρετικά)
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιά σούπας μπέκιν
1/3 φλιτζανιού σόδα (ανθρακούχο νερό)
Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπόλ του μίξερ και με το γάντσο τα ζυμώνουμε για μερικά λεπτά 5-6 περίπου, να ενωθούν οι γεύσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Στη συνέχεια κάνουμε ρολά μικρά σουτζουκάκια-λουκάνικα βρέχοντας τα χέρια!
Η βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα τροφίμων και πατώντας την βγάζουμε σουτζουκάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά αν τα τηγανίσουμε θα διογκωθούν και γιαυτό μην βάζετε πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Αλλιώς όπως έκανα εγώ για ευκολία, τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και γκριλ 10-12 λεπτά, έγιναν φανταστικά… στρουμπουλά πεντανόστιμα!!!
Αν υπάρχουν έντερα γίνονται και λουκάνικα εγώ τα έψησα στο φούρνο… γίνονται και τηγανιτά ή στο σχαροτήγανο σημασία έχει η γεύση όπως και να τα κάνουμε.
Τα συνοδεύουμε με πίτες και τζατζίκι…..
http://zzcook.blogspot.gr

i-gastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ