20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα μπισκότα από τη Βοστώνη!

Υλικά

2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κύπελλο παγωτό (προαιρετικά)

- Advertisement -

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170οC και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν- πάουντερ, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνετε τη σόδα, την κρέμα γάλακτος , ανακατεύετε καλά και το αφήνετε και αυτό το μπολ στην άκρη.
Στο μίξερ, ρίχνετε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι και ανακατεύετε καλά μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα σας το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε και το νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Τέλος στο μείγμα σας, προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά όλα σας τα υλικά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την με την βοήθεια ενός πλάστη. Μόλις είναι έτοιμη με τη βοήθεια του κάτω μέρους ενός ποτηριού ή με την βοήθεια ενός στρογγυλού κόφτη (για κουλουράκια) κόψτε τη ζύμη σας σε μπισκότα.
Μεταφέρετε τα κουλουράκια σας, στο ταψί που είχατε προετοιμάσει νωρίτερα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά.
Μπορείτε εάν το επιθυμείτε να βάλετε μια κουταλιά παγωτό στο κέντρο του και από πάνω να προσθέσετε ένα ακόμη μπισκότο και να το περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα (τη σοκολάτα τη λιώνετε σε μπέν-μαρί) .

Και έτοιμα για σερβίρισμα.

πηγη:http://www.anapnoes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ