14.5 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τηγανιά Θαλασσινών

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -

1 χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2 καλαμαράκια σε ροδέλες

600 γρ. γαρίδες

4-5 καραβίδες

2 πιπεριές χρωματιστές καρέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ούζο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. θυμάρι

αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι και σε χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζετε για 40΄ περίπου έως να μαλακώσει και το στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και το χταπόδι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα τα σοτάρετε για 4΄-5΄. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις καραβίδες και τις αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄ και σβήνετε με ούζο. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 3-4κ.σ. νερό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγομαγερεύετε για 5΄-6΄ περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ