ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 καλαμαράκια σε ροδέλες
600 γρ. γαρίδες
4-5 καραβίδες
2 πιπεριές χρωματιστές καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ούζο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι και σε χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζετε για 40΄ περίπου έως να μαλακώσει και το στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και το χταπόδι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα τα σοτάρετε για 4΄-5΄. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις καραβίδες και τις αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄ και σβήνετε με ούζο. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 3-4κ.σ. νερό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγομαγερεύετε για 5΄-6΄ περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.