14 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τούρτα πανακότα με τρεις στρώσεις σοκολάτας και ganache… Ο απόλυτος έρωτας!

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 ml γάλα πλήρες

Για την πανακότα λευκής σοκολάτας

- Advertisement -
250 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
7 γρ. σκόνη ζελατίνης (2 ½ κ.γλ. περίπου)
2 κ.σ. κρύο νερό

Για την πανακότα σοκολάτας γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
7 γρ. σκόνη ζελατίνης (2 ½ κ.γλ. περίπου)
2 κ.σ. κρύο νερό

Για την πανακότα μαύρης σοκολάτας

250 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
4 κ.σ. ζάχαρη
7 γρ. σκόνη ζελατίνης (2 ½ κ.γλ. περίπου)
2 κ.σ. κρύο νερό
1 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκο + 1 κ.σ. ζάχαρη * (προαιρετικά: Σε περίπτωση που η πανακότα μαύρης σοκολάτας δεν διαφέρει χρωματικά από την πανακότα σοκολάτας γάλακτος!)*

Για την βάση μπισκότου

24 μπισκότα Oreo χωρίς την γέμιση
115 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την ganache σοκολάτας

120 γρ. κουβερτούρα (κλασική) ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για τη διακόσμηση (προαιρετική)

Φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φραμπουάζ, σμέουρα, μύρτιλα κ.λπ.)

Εκτέλεση

Αλείφουμε μία φόρμα κέικ με λίγο λάδι. Φροντίζουμε να απλωθεί καλά στα τοιχώματα, αλλά προσέχουμε να μην συγκεντρωθεί περίσσια ποσότητα λαδιού στον πάτο. Βοηθά καλύτερα, αν αντί για πινέλο χρησιμοποιήσουμε χαρτί κουζίνας γι’ αυτή τη δουλειά.
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα δοχείο και το χωρίζουμε σε τρεις ίσες δόσεις. Κάθε δόση θα είναι περίπου 2 κούπες (κρέμας και γάλακτος) που θα χρειαστούμε για να παρασκευάσουμε τα διαφορετικά μίγματα πανακότα.

mediamagazine.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ