14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το μήλο της Χιονάτης

Συστατικά

- Advertisement -

1 κιλό μικρά μήλα,
2 ½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. γλυκόζη,
½ φλ. νερό,
1 κουταλιά ξίδι,
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
8-10 ξυλάκια για σουβλάκια, πολύχρωμα καλαμάκια ή κλαδάκια από δέντρο.
Βήματα

Βήμα 1
Ξεπλένετε, σκουπίζετε καλά τα μήλα και αφαιρείτε το κοτσανάκι τους.

Βήμα 2
Στη συνέχεια, τα τρυπάτε στο κέντρο και στερεώνετε το ξύλινο σουβλάκι, τα πολύχρωμα καλαμάκια ή τα κλαδάκια, ανάλογα πώς θέλετε να παρουσιάσετε τα μήλα – γλειφιτζούρια.

Ετοιμάζετε το σιρόπι:

Βήμα 1
Σε ένα μικρό βαθύ κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 2
Το τοποθετείτε στη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κοχλάσει για 8-10 λεπτά.

Βήμα 3
Αν χρειαστεί το ξαφρίζετε.

Βήμα 4
Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνετε για 1 λεπτό το μίγμα να κρυώσει και βουτάτε μέσα τα μήλα.

Βήμα 5
Κρατώντας τα από το ξυλάκι τα γυρίζετε προσεκτικά για να καλυφθούν παντού ομοιόμορφα.

Βήμα 6
Αμέσως, μετά τα βουτάτε για 2-3 δευτερόλεπτα σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό για να σταθεροποιηθεί το σιρόπι και τα ακουμπάτε σε μια αντικολλητική λαδόκολλα να στεγνώσουν.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ