23.1 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται

Υλικά

- Advertisement -

2 κιλά μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 κιλά ντομάτες τριμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
1/4 κούπας ελαιόλαδο για τα κεφτεδάκια
1 κουτ.γλ. ξύδι
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τον κιμά, με τον μαιντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο

Βήμα 2

Μουλιάζουμε το ψωμί το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε κρεμμύδι, ξύδι, αυγά και ελαιόλαδο και πλάθουμε

Βήμα 4

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 5

Εντωμεταξύ αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε νερό για μισή ώρα

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες

Βήμα 7

Τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας

Βήμα 8

Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο

Βήμα 9

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σε πιάτο

Βήμα 10

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τη ντομάτα και ελαιόλαδο

Βήμα 11

Όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια

Βήμα 12

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 13

Το σπετσοφάι με κεφτεδάκια είναι έτοιμο!

nostimada.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ