16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τραγανή φοκάτσια με ελιές τοματίνια και μυρωδικά

Θα χρειαστείς

- Advertisement -
    • 500 γραμ. αλεύρι
    • φακελάκι ξερή μαγιά
    • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
    • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    • 1 κουτάλια της σούπας ταχίνι
    • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 7-8 τοματίνια
    • 7-8 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
    • 7-8 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
    • Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
    • Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    • 1 κουτάλια της σούπας Νοστιμιά Maggi

Οδηγίες

Διάλυσε την μαγιά σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άφησέ το για 5-6 λεπτά. Ύστερα ενσωματώσε σε αυτό το αλεύρι, το ταχίνι, το αλάτι, την ζάχαρη  και ζυμώσε καλά. Αφήσε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρώς για 10 λεπτά. Στην συνέχεια φτιάξε μικρές ισομερείς  μπάλες  και άνοιξε τα με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα. Διαλύσε 4 κουταλιές της σούπας νερό την Νοστιμιά Maggi και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.   Με τα δάχτυλά σου δημιούργησε τρύπες στην ζύμη και άλειψε με το μείγμα  αυτό από πάνω. Τέλος πρόσθεσε στην κάθε λαγάνα λίγες από τις ελιές, τα τοματίνια και τα μυρωδικά.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C σε αέρα για 15-20 λεπτά!
Καλή Όρεξη!!

πηγη:https://www.nestlenoiazomai.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ