Υλικά
- Advertisement -
- 1 /2 κιλό καρότα
- Φλούδες από ένα πορτοκάλι ή 3 μανταρίνια
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 150 γραμμ. καρύδα
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μούλτι τα καρότα και τις φλούδες των πορτοκαλιών.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, την μισή ποσότητα της καρύδας και το μίγμα των καρότων με τις φλούδες. Ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τελείως (20-30 λεπτά). Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τέλος, τα τυλίγουμε με την υπόλοιπη καρύδα και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
Καλή επιτυχία!!!
…………………………………………………….
Της Μαριάννας Αποστόλου, MSc
Καθηγήτρια Γαλλικών
Κρηνίτσα