23.1 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Τυρόπιτα με γιαούρτι .Μια γευστικότατη μαλακή τυρόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

- Advertisement -

400 γρ. τριμμένη φέτα
50 γρ. τριμμένη Gouda ή άλλο κασέρι
250-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αυγά (2 για την γεμιση και 1 για άλειμμα απο πάνω)
2-3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
αλάτι (με προσοχή)
λευκό και μαύρο πιπέρι
θυμάρι, πάπρικα, ματζουράνα, κύμινο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε
βούτυρο για το ταψί
1 πακέτο φύλλα (ή 6 χειροποίητα)

 

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Αναμειγνύουμε τη φέτα, το κασέρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά πολύ καλα, δοκιμάζουμε για το αλάτι και πράτουμε αναλόγως τις γεύσεις μας.
Βήμα 2 2)
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Βήμα 3 3)
Ανακατεύουμε πολύ καλα. Πρέπει να είναι ρευστή η γέμιση, αν δεν είναι προσθέτουμε το γάλα.
Βήμα 4 4)
Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
Βήμα 5 5)
Απλώνουμε δυο φύλλα κι ενδιάμεσα βάζουμε μερικά μικρά κομματάκια βούτηρο. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο και ρίχνουμε την άλλη μισή.
Βήμα 6 6)
Βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα ή αυγό.
Βήμα 7 7)
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι ενδιάμεσα μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
Βήμα 8 8)
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Το πακέτο με τα φύλλα που χρησιμοποιήσα είχε 6 φύλλα.
Με το βούτυρο αντικαθιστώ το λάδι που βάζουνε μερικοί.
Τα φύλλα εκτός από το κάτω κάτω, τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σουρωμένα.

superfoodnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ