Όλα τα παιδιά ξετρελαίνονται για τις τυρόπιτες. Ετοιμάστε τις μαζί τους στο σπίτι και θα ενθουσιαστούν. Επίσης, μπορείτε να τις φτιάξετε πιο μικρές για παιδικά γενέθλια ή πάρτι.
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αβγό καλά χτυπημένο για το άλειμμα
-
Για τη γέμιση:
- 1 συσκευασία (200γρ.) φέτα
- 2 φλ. τυρί (ένταμ ή τσένταρ ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή ό,τι σας αρέσει) τριμμένο
- 1 αβγό
- 2 κουταλάκια δυόσμο
- ½ φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα.
- Βήμα 2
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 3
Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα 15Χ15 εκ. περίπου και τα τοποθετείτε στο ταψί.
- Βήμα 4
Θρυμματίζετε τη φέτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. (Αν είναι αλμυρή την ξεπλένετε καλά).
- Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, το αβγό, το δυόσμο, το γάλα εβαπορέ και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Ακολούθως, τοποθετείτε σε κάθε φύλλο το 1/4 της γέμισης και αλείφετε τις άκριες με λίγο αβγό.
- Βήμα 6
Διπλώνετε το φύλλο τριγωνικά ή παράλληλα και πιέζετε καλά τις άκριες με τα δάχτυλα σας για να κλείσει.
- Βήμα 7
Για περισσότερη ευκολία πιέζετε το φύλλο με ένα πιρούνι. Μετά αλείφετε τις τυρόπιτες με το αβγό.
- Βήμα 8
Τις χαράζετε με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία.
- Βήμα 9
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.