18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

ΥΛΙΚΑ (για 6 φορµάκια)

- Advertisement -

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του, χωρίς γλουτένη
1½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
½ κ.γ. µαγειρική, σόδα
3 αβγά, ελαφρά χτυπηµένα
50 γρ. βούτυρο, σε θ.δ
250 ml ξινόγαλα
60 γρ. κεφαλοτύρι, τριµµένο
1 κ.σ. τσάιβς ή φρέσκο κρεµµυδάκι (το τρυφερό πράσινο µέρος), ψιλοκοµµένα1 κ.σ. µαύρο σουσάµι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε τα φορµάκια.

-Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν και τη σόδα.

-Προσθέτουµε τα αβγά, το βούτυρο και το ξινόγαλα και οµογενοποιούµε.

-Τέλος, ρίχνουµε τη µισή ποσότητα του τυριού, µαζί µε τα κρεµµυδάκια και το σουσάµι, και ενώνουµε όλα τα υλικά, µέχρι να σχηµατιστεί µια ζύµη, που θα µοιάζει περισσότερο, από πλευράς υφής και ρευστότητας, µε ζύµη για κέικ.

-Ρίχνουµε το µείγµα στις φόρµες, πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουµε στον φούρνο για 40-50 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του ψωµιού.Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε να κρυώσουν λίγο.

-Ξεφορµάρουµε επάνω σε µια σχάρα και αφήνουµε τα ψωµιά να κρυώσουν εντελώς.

πηγή : athensmagazine.gr

fumara.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ