12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

Η χοληστερίνη είναι λιπίδιο που συντίθεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο ήπαρ. Ενώ όμως η υπερβολική χοληστερίνη είναι επιβλαβής, μια συγκεκριμένη ποσότητα είναι απαραίτητη, για πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

- Advertisement -

Η χοληστερίνη βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα και ο οργανισμός μας τη χρησιμοποιεί για να συνθέσει τη βιταμίνη D, ορμόνες (τεστοστερόνη, προγεστερόνη κλπ), χολικά άλατα κλπ. Τη χρησιμοποιεί επίσης για να κατασκευάσει τις μεμβράνες των κυττάρων.

Η χοληστερίνη μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματος μέσα από το αίμα. Οι “μεταφορείς” της χοληστερίνης είναι ουσίες που ονομάζονται λιποπρωτεϊνες. Οι υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνες (HDL) που μεταφέρουν περίπου το 20 – 30% της ολικής χοληστερόλης στα όργανα στόχους και οι χαμηλής πυκνότητας (LDL) που μεταφέρουν το υπόλοιπο  60 – 70%  της ολικής χοληστερόλης, είναι οι κυριότεροι “μεταφορείς”. Η (HDL) είναι η καλή λιποπρωτεϊνη, γιατί απομακρύνει τη χοληστερίνη από τα κύτταρα των τοιχωμάτων των αρτηριών προς το συκώτι και έτσι μειώνει τον κίνδυνο των εμφραγμάτων. Η (LDL) είναι η κακή λιποπρωτεϊνη γιατί σχηματίζει λιπαρά εναποθέματα στα κύτταρα των τοιχωμάτων των αρτηριών και δημιουργεί την αθηροσκληρωτική πλάκα.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, όταν η χοληστερίνη στο αίμα είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια, αυξάνει και ο κίνδυνος της αθηροσκλήρωσης, κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή υπάρχει φυσικό προϊόν για τη μείωση της χοληστερόλης;

Υπάρχει ένας συνδυασμός φυσικών προϊόντων που μειώνουν τη χοληστερίνη:


Το κόκκινο Ρύζι:
Η κόκκινη μαγιά αναπτυγμένη σε ρύζι ήταν ένα αρχαίο κινέζικο φάρμακο για την καρδιά. Πρόσφατες, μελέτες επιβεβαιώνουν τη χρήση αυτή, αφού έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά τη χοληστερίνη. Το RED YEAST RICE χρησιμοποιείται στην Κίνα από τους αρχαίους χρόνους ως φάρμακο και παρασκευάζεται από την ζύμωση άσπρου ρυζιού με την ποικιλία κόκκινης μαγιάς Monascus Purpureus.     Περιέχει αρκετές ενώσεις γνωστές ως monacolins, ουσίες που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν τη σύνθεση της χοληστερόλης.

 

Έλαια Ψαριών: Όλο και περισσότερο ακούμε για τα Ωμέγα-3 και τις θετικές δράσεις τους στο καρδιαγγειακό αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό. Τα Ωμέγα -3 λιπαρά αποτελούνται από 2 συστατικά το EPA και το DHA που είναι υπεύθυνα της δράσης τους. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουμε την ποσότητα των 2 αυτών συστατικών στα σκευάσματα που αγοράζουμε. Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα τόσο το καλύτερο. Τα Ωμέγα-3 μειώνουν και τα τριγλυκερίδια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άτομα με υψηλή χοληστερόλη τα οποία ελάμβαναν συμπληρώματα ρυζιού κόκκινης μαγιάς και λιπαρών οξέων των ψαριών (EPA και DHA), σε συνδυασμό με συμβουλευτική σε θέματα διατροφής, άσκησης αλλά και τεχνικών χαλάρωσης, εμφάνισαν ακριβώς τα ίδια ποσοστά μείωσης της «κακής» χοληστερόλης σε σχέση με αυτούς πού λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή (στατίνες). Για την ακρίβεια, η μείωση της LDL ήταν 40%, όση ακριβώς εμφανίστηκε και σε άτομα που ελάμβαναν 40 mg φαρμάκου (σιμβαστατίνης) ημερησίως. Παράλληλα όμως η λήψη των συμπληρωμάτων συνέβαλε και σε σημαντική μείωση του βάρους. Στην ομάδα των συμπληρωμάτων η μείωση του βάρους ήταν 4,7 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα 12 εβδομάδων. Η ομάδα της στατίνης δεν έχασε περισσότερα από 300 γραμμάρια κατά μέσον όρο το ίδιο διάστημα.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν έπειτα από μελέτη σε 74 άτομα με υψηλή «κακή» χοληστερόλη.

Συστατικά που μειώνουν την Ομοκυστείνη

Η ομοκυστεΐνη, είναι μια ουσία που παράγεται μέσα στο σώμα μας ως τοξικό κατάλοιπο του μεταβολισμού. Η ομοκυστεΐνη συσσωρεύεται στο αίμα σε συνθήκες αυξημένου οξειδωτικού στρες και είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, στυτική δυσλειτουργία και τη νόσο Alzheimer. Έρευνες υποδηλώνουν ότι για κάθε αύξηση της ομοκυστεΐνης, κατά 3 μονάδες στο αίμα, ο κίνδυνος για καρδιακό επεισόδιο αυξάνει κατά 35%.

Το φυλλικό οξύ και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στη μείωση της ομοκυστείνης.


Συνένζυμο Q10:
Το συνένζυμο Q10 (CoQ10), επίσης γνωστό ως ουμπικινόνη (ubiqinone), θεωρείται ως βιταμίνη και αποτελεί κύριο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ συμμετέχει στην αεροβική κυτταρική αναπνοή. Το συνένζυμο Q10 αποθηκεύεται στα μιτοχόνδρια, κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας, υπό μορφή ενός μορίου που ονομάζεται ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη).

Ιστοί με υψηλή απαίτηση ενέργειας όπως η καρδιά, το ήπαρ, οι σκελετικοί μύες, περιέχουν υψηλότερο αριθμό μιτοχονδρίων μέσα στα κύτταρα τους. Το συνένζυμο Q10 είναι ένα ουσιαστικός συν-παράγοντας των ενζύμων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Επομένως το συνένζυμο Q10 έχει ζωτικό ρόλο στον ενεργειακό εφοδιασμό του οργανισμού, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας σε ποσοστό 95%.

Τόσο οι στατίνες (φάρμακα κατά της χοληστερόλης), όσο και το κόκκινο ρύζι καταναλώνουν Q10 γι’αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε παράλληλα.

Ένα ιδανικό φυσικό προιόν για τη χοληστερόλη και την καρδιαγγειακή υγεία θα ήταν κάποιο που περιέχει όλα τα πιο πάνω

πηγη:http://promo.amhealth.biz

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ