Στοιχηματίζουμε ότι μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν είναι λάτρεις των ψαρικών. Το κρασί και οι ελιές του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Βάζετε τα ψάρια σε ατομικά πιάτα και γαρνίρετε με τις ελιές, τα ντοματίνια και το μπρόκολο.
Συστατικά
- 4 ψάρια φαγκρί (500γρ. περίπου το ένα) καθαρισμένα
- 1 λεμόνι, ο χυμός
- 1 φλ. αλεύρι
- 8 μπουκετάκια μπρόκολο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Ξεπλένετε καλά τα ψάρια και τους ρίχνετε το χυμό λεμονιού να πάει καλά παντού (εσωτερικά και εξωτερικά). Αφήνετε για 10 – 15 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με καθαρό πανί.
- Βήμα 2
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο άβαθο πιάτο και τοποθετείτε μέσα τα ψάρια. Τα γυρίζετε για να αλευρωθούν καλά κι από τις δυο πλευρές.
- Βήμα 3
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε τα ψάρια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βήμα 4
Περιχύνετε το ψάρι με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει. Ακολούθως, προσθέτετε τις ελιές, τα ντοματίνια και τα αφήνετε να βράσουν με το φαγητό για 3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Βήμα 5
Παράλληλα, βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και μετά τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό.
- Βήμα 6
Βάζετε τα ψάρια σε ατομικά πιάτα και γαρνίρετε με τις ελιές, τα ντοματίνια και το μπρόκολο.