17.1 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Φασολάκια γιαχνί με αρνί

Συστατικά

  • 1 κιλό αρνάκι (πλευρά ή ωµοπλάτη) κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια,
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισµένα (trimmed),
  • 1 καρότο ξεφλουδισµένο σε ροδέλες,
  • 4 µεγάλες, κόκκινες ντοµάτες ή µία κονσέρβα ντοµάτες,
  • ½ φλ ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο στις ντοµάτες, τις ρίχνετε σε µια κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει για ½ λεπτό, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε µε τρεχούµενο νερό και τις ξεφλουδίζετε.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ύστερα τις ψιλοκόβετε.

  •  Βήμα 3

    Στεγνώνετε την κατσαρόλα.

  •  Βήμα 4

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.

  •  Βήμα 5

    Το βγάζετε και το κρατάτε στην άκρη.

  •  Βήμα 6

    Βάζετε στη θέση του το κρεµµύδι και το σοτάρετε σε µέτρια φωτιά να µαραθεί.

  •  Βήμα 7

    Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τις ντοµάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη (1 κουταλάκι) και σιγοβράζετε το φαγητό µέχρι να αρχίσει να µαλακώνει το κρέας.

  •  Βήμα 8

    Αν χρειαστεί προσθέτετε µέσα ζεστό νερό.

  •  Βήμα 9

    Βάζετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το καρότο και συνεχίζετε το βράσιµο µέχρι να µαλακώσουν και αυτά και να δέσει η σάλτσα τους.

  •  Βήμα 10

    Ανακατεύετε µέσα τον µαϊντανό, αφήνετε να πάρει µια βράση και να µαραθεί και το σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ