Συστατικά
- 1 κιλό αρνάκι (πλευρά ή ωµοπλάτη) κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια,
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισµένα (trimmed),
- 1 καρότο ξεφλουδισµένο σε ροδέλες,
- 4 µεγάλες, κόκκινες ντοµάτες ή µία κονσέρβα ντοµάτες,
- ½ φλ ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη.
Βήματα
- Βήμα 1
Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο στις ντοµάτες, τις ρίχνετε σε µια κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει για ½ λεπτό, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε µε τρεχούµενο νερό και τις ξεφλουδίζετε.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ύστερα τις ψιλοκόβετε.
- Βήμα 3
Στεγνώνετε την κατσαρόλα.
- Βήμα 4
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Βήμα 5
Το βγάζετε και το κρατάτε στην άκρη.
- Βήμα 6
Βάζετε στη θέση του το κρεµµύδι και το σοτάρετε σε µέτρια φωτιά να µαραθεί.
- Βήμα 7
Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τις ντοµάτες, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη (1 κουταλάκι) και σιγοβράζετε το φαγητό µέχρι να αρχίσει να µαλακώνει το κρέας.
- Βήμα 8
Αν χρειαστεί προσθέτετε µέσα ζεστό νερό.
- Βήμα 9
Βάζετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το καρότο και συνεχίζετε το βράσιµο µέχρι να µαλακώσουν και αυτά και να δέσει η σάλτσα τους.
- Βήμα 10
Ανακατεύετε µέσα τον µαϊντανό, αφήνετε να πάρει µια βράση και να µαραθεί και το σερβίρετε.