17.5 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Χειμωνιάτικος πανεύκολος κορμός

Τι θα χρειαστείς για το παντεσπάνι:
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουερ
25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Από μισό λεμόνι το ξύσμα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Λίγο χαρτί αντικολλητικό
Λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Γκαρνί γιώτης βανίλια ή κακάο , ότι σας αρέσει

- Advertisement -

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 με 8 λεπτά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν το κορν φλάουρ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να πάρουν αέρα και αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά. Παίρνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε καλύψει με την λαδόκολλα, το απλώνουμε απαλά με την σπάτουλα και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (για μία ώρα σίγουρα).
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ
Στη συνέχεια χτυπάμε σε μία λεκάνη ένα φακελάκι σαντιγί με παγωμένο γάλα.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, το ανοίγουμε (και να μας σπάσει λίγο δεν πειράζει) και το αλείφουμε με την μαρμελάδα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγη από τη σαντιγί και το ξανακάνουμε ρολό. Παίρνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και με μια σπάτουλα αλείφουμε όλο τον κορμό. Με ένα πιρούνι κάνουμε κάθετες γραμμές και ρίχνουμε από πάνω ότι έχουμε και μας αρέσει (τρούφα ,ξύσμα από σοκολάτα,τριμμένη γκοφρέτα,τριμμένη καρύδα), το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και μετά το κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

eisaimonadiki.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ