16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Χιονοθύελλα στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα – δε φαίνονται οι βράχοι ΤΩΡΑ (βίντεο-23 φωτό)

Σφοδρή χιονοθύελλα σημειώνεται τώρα στα Μετέωρα και μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας, όπως χαρακτηριστικά θα δείτε στα πλάνα που κατέγραψε το trikalaola.gr πριν από λίγα λεπτά, ενώ η χιονοθύελλα έχει ενταθεί κι άλλο αυτή τη στιγμή!

- Advertisement -

Χαρακτηριστικό είναι πως οι βράχοι των Μετεώρων λόγω της πυκνής χιονόπτωσης δεν διακρίνονται παρά μόνο λίγο στη βάση τους.

Μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας άρχισαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς το ύψος του χιονιού ανεβαίνει συνεχώς και τα αυτοκίνητα για να κινηθούν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λίγο πιο πάνω από την Καλαμπάκα στα ορεινά, το ύψος του χιονιού φτάνει και το μισό μέτρο!

Συνολικά 42 εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν αυτή την ώρα σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων, ενώ άλλα είναι σε ετοιμότητα.

Όπως δήλωσε στο trikalaola.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης,

“Το έργο του αποχιονισμού είναι σε εξέλιξη και θα ενταθεί καθώς όπως προβλέπεται και η ένταση των φαινομένων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η θερμοκρασία πέφτει συνεχώς και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους αλυσίδες”.

Πολλά μηχανήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους των δήμων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Από το πρωί χιονίζει ελαφρά και μέσα στην πόλη των Τρικάλων και το έστρωσε λίγο.

Θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ με τα χιόνια, μείνετε στο trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ