20 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χοιρινά κότσια στην κατσαρόλα

Συστατικά

  • 6 κότσια χοιρινά, 700 γρ. περίπου το καθένα (το κοµµάτι κάτω από το γόνατο των µπροστινών ποδιών),
  • ½ φλ. απλό αλεύρι,
  • 1 κοφτή κουταλιά τσίλι σε σκόνη (Chilli powder),
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
  • 2 µέτρια καρότα σε λεπτά φετάκια,
  • 2 κλωνάρια σέλινο (χωρίς τα φύλλα) σε λεπτά φετάκια,
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες,
  • 1 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
  • 6 φλ. ζωµός κότας (σπιτικός ή φτιαγµένος µε 1 ½ κύβο),
  • 3 κλωναράκια (µύτες) δεντρολίβανο,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι,
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το αλεύρι µε τη σκόνη τσίλι, 1 κοφτή κουταλιά αλάτι και 1 κοφτή κουταλιά πιπέρι σε µια πλαστική σακούλα, προσθέτετε δύο-δύο τα κότσια και τα αλευρώνετε, κλείνοντας το στόµιο της σακούλας και κουνώντας την.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ζεσταίνετε σε µια µεγάλη, βαριά κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και κοκκινίζετε µέσα 3 κότσια, µέχρι να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές.

  •  Βήμα 3

    Τα βγάζετε σε πιατέλα, σκουπίζετε την κατσαρόλα µε απορροφητικό χαρτί, βάζετε µέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κοκκινίζετε και τα υπόλοιπα κότσια. Τα βγάζετε και αυτά.

  •  Βήμα 4

    Βάζετε στην κατσαρόλα το κρεµµύδι, τα καρότα, το σέλινο και τα σκόρδα και τα σοτάρετε σε µέτρια φωτιά, µέχρι να µαραθούν.

  •  Βήμα 5

    Προσθέτετε το κρασί, αφήνετε να κοχλάσει και να εξατµιστεί λίγο για 2 λεπτά και επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα.

  •  Βήμα 6

    Προσθέτετε το ζωµό, το δεντρολίβανο, το θυµάρι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα αφήνετε να κοχλάσουν (τα κότσια πρέπει να είναι σκεπασµένα από τα υγρά).

  •  Βήμα 7

    Χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 2 ½ περίπου ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε ½ ώρα, µέχρι να µαλακώσουν καλά.

  •  Βήμα 8

    Τα βγάζετε από την κατσαρόλα σε βαθιά πιατέλα και τα σκεπάζετε για να µείνουν ζεστά. Περνάτε το περιεχόµενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι, πιέζοντας τα στερεά (λαχανικά και βότανα) να βγάλουν το ζουµί τους.

  •  Βήμα 9

    Επιστρέφετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη βράζετε µέχρι να µείνει 4 φλ. περίπου και να δέσει. Αφαιρείτε όσο λίπος µαζεύτηκε στην επιφάνεια και περιχύνετε τα κότσια.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ