12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χοιρινά φιλετάκια με κρούστα μυρωδικών

Υλικά (6 Μερίδες)
6 χοιρινά φιλετάκια
αλάτι ΧΙΩΝ
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 φλ φρυγανιά, τριμμένη
4 κ.σ. μυρωδικά, ψιλοκομμένα (θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν, φασκόμηλο, ρίγανη)
3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλ ελαιόλαδο
νιφάδες θαλασσινού αλατιού ΧΙΩΝ

- Advertisement -

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια.
Σε τρία διαφορετικά ρηχά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα στη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Περνάμε ένα φιλετάκι από το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
Περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στραγγίζουμε καλά να φύγει το περιττό αβγό.
Πιέζουμε τέλος το φιλετάκι πάνω στο τριμμένη φρυγανιά και το καλύπτουμε ολόκληρο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με όλα τα φιλετάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, για 3-5 λεπτά την κάθε μια.
Βγάζοντας τα φιλέτα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι.
Σερβίρουμε ζεστά.

πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

seasalt.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ