Αφού μαριναριστούν καλά αυτές οι μπριζόλες εκτός από μαλακές και μυρωδάτες θα γίνουν θεσπέσιες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ή χρονοβόρα διαδικασία. Εκτός από μπριζόλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη συνταγή χοιρινό κομμένο για σούβλα.
Συστατικά
4 χοιρινές μπριζόλες
#Για τη μαρινάτα: #
1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι ο χυμός και το ξύσμα
2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Τοποθετείτε μέσα στο μπολ τις μπριζόλες, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 10-12 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας για να μαριναριστούν ομοιόμορφα οι μπριζόλες.
Βήμα 2
Την επομένη βάζετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ξεσκεπάζετε το φαγητό και ψήνετε ακόμα 10 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες.