Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς το λίπος,
-
Για τη μαρινάδα:
- 1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 3 σκελίδες σκόρδο,
- 1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα,
- 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο,
- 1 κουταλιά ρίγανη,
- 1 κουταλιά μουστάρδα,
- 1 κουταλάκι αλάτι,
- 1 πρέζα πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Advertisement - - Βήμα 2
Τοποθετείτε μέσα στο μπολ τις μπριζόλες, τις γυρνάτε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη.
- Βήμα 3
Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.
- Βήμα 4
Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας για να μαριναριστούν ομοιόμορφα οι μπριζόλες.
- Βήμα 5
Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο, μισή ώρα πριν τις ψήσετε.
- Βήμα 6
Όταν είναι έτοιμα τα κάρβουνα βάζετε τις μπριζόλες σε μία μεταλλική σχάρα και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.
- Βήμα 7
Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Βήμα 8
Σερβίρετε με πατάτες και πράσινη σαλάτα.