26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χοιρινές μπριζόλες με αρωματικά

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς το λίπος,
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα,
  • 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο,
  • 1 κουταλιά ρίγανη,
  • 1 κουταλιά μουστάρδα,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 1 πρέζα πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τοποθετείτε μέσα στο μπολ τις μπριζόλες, τις γυρνάτε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη.

  •  Βήμα 3

    Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

  •  Βήμα 4

    Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας για να μαριναριστούν ομοιόμορφα οι μπριζόλες.

  •  Βήμα 5

    Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο, μισή ώρα πριν τις ψήσετε.

  •  Βήμα 6

    Όταν είναι έτοιμα τα κάρβουνα βάζετε τις μπριζόλες σε μία μεταλλική σχάρα και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.

  •  Βήμα 7

    Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

  •  Βήμα 8

    Σερβίρετε με πατάτες και πράσινη σαλάτα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ