26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Χοιρινό μαριναρισμένο με πίρι-πίρι

Υλικά

- Advertisement -

Για το πίρι-πίρι

Κόκκινες καυτερές πιπερίτσες 25-30 τεμ.
Ελαιόλαδο 500 γρ.
Για το χοιρινό

Μπριζόλες 8 τεμ.χοιρινές λαιμού
Δενδρολίβανο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Οδηγίες

Για την σάλτσα πίρι – πίρι , βάζουμε 500 γρ. ελαιόλαδο, 25-30 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, σε ένα αεροστεγές βάζο, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες. Το ελαιόλαδο θα είναι καυτερό και έτοιμο για το μαγείρεμα των κρεατικών μας.

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, τις αλείφουμε με λίγο πίρι-πίρι, αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Τις βάζουμε να ψηθούν πάνω στην θράκα ή στο γκρίλ και τις γυρίζουμε συχνά. Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις ξανά αλείφουμε με το ελαιόλαδο πίρι-πίρι, τις αφήνουμε λίγο ακόμα στην φωτιά και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

 

chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ