16.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα Να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Υλικά:

- Advertisement -

1 ποτήρι τη νύχτα και μέχρι το πρωί δεν θα έχετε λίπος στην κοιλι

1 ποτήρι τη νύχτα και μέχρι το πρωί δεν θα έχετε λίπος στην κοιλι

1 ποτήρι τη νύχτα και μέχρι το πρωί δεν θα έχετε λίπος στην κοιλι
1 κιλό χοιρινός λαιμός
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά αλεύρι
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι ζεστός ζωμός κοτόπουλο
3 μάτσα σέσκουλα
5-6 φύλλα μαρούλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από 2-3 λεμόνια
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα σέσκουλα και τα χοντροκόβουμε,
αφού αφαιρέσουμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια,.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό,
χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή,
σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ~
με προσοχή το αλάτι, γιατί έχει αρκετό ο ζωμός.

 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σέσκουλα και τα μαρούλια,
ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι.
Παίρνουμε κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού
και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο,
μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία του.

Σβήνουμε τη φωτιά,
περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό,
κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού,
αφήνουμε για λίγη ώρα πάνω στο καυτό μάτι

και απολαμβάνουμε το φαγάκι ζεστό
με φρεσκοψημένο ψωμάκι για ατέλειωτες βούτες!!!

igastronomia.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ