26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Χταποδάκι ξιδάτο !!

Υλικά 1-2 φρέσκα

- Advertisement -

χταπόδια βάρος 2 κιλά

4 με 5 κόκκους πιπέρι

1 καρότο

λίγο σέλινο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 και 1/2 φλιτζάνι ξίδι από καλής ποιότητας λευκό κρασί.

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλαση

Καθαρίζετε τα χταποδάκια αφαιρώντας τα μάτια και το δόντι τους. Τα ξεπλένεται με άφθονο νερό και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού το 1/2 φλιτζάνι ξίδι το καρότο και το σέλινο,

Αφήνετε τα χταπόδια ν σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τα χωρίζετε από τα πλοκάμια τους ή καλύτερα αν προτιμάτε τα κόβετε σε ροδελίτσες .

Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο το υπόλοιπο ξίδι και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 1 μέρα τουλάχιστον να ποτιστούν με το λαδόξιδο και να νοστιμίσουν . Τα σερβίρετε σε πιατέλα κι αν θέλετε τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

πηγη: http://lifetime.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ