28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Χταπόδι σχάρας

Συστατικά

  • 800-900 γρ. περίπου χταποδάκια ή ένα μεγάλο χταπόδι,
  • 1 καρότο ξεφλουδισμένο σε χοντρές ροδέλες,
  • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο κομμένο στα τέσσερα,
  • 4-5 κόκκοι μαύρο πιπέρι,
  • 1 φύλλο δάφνης,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά λεμόνι (ή ξίδι),
  • ½ κουταλάκι ρίγανη,
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε τα χταποδάκια ή το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. νερό μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, το πιπέρι και τη δάφνη σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν για 20-30 περίπου λεπτά (περίπου 30-40 λεπτά το μεγάλο χταπόδι). Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν (τεμαχίζετε το μεγάλο χταπόδι).

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Προθερμαίνετε την ψησταριά σε δυνατή θερμοκρασία (High Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα και βάζετε απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά. Αλείφετε με λάδι τη ζεστή (καυτή) σχάρα και βάζετε απάνω τα χταποδάκια ή το χταπόδι. Τα ψήνετε για 3 περίπου λεπτά (5 περίπου το μεγάλο), γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάτε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το λεμόνι (ή το ξίδι), τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Βάζετε τα χταποδάκια σε ένα μπολ, τα περιχύνετε και τα ανακατεύετε να πιάσουν παντού. Τα σερβίρετε αμέσως.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ