22 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ψάρι – ντομάτα – φούρνος και… έτοιμη η πιο γευστική αλά σπετσιώτα σας

Τώρα που ήρθε το καλοκαιράκι τι καλύτερο υπάρχει από το να μαγειρέψεις ένα ψάρι και να το απολαύσεις με ούζο. Και να μην σου αρέσει να πίνεις, μπορείς να το συνοδέψεις με λίγο ρύζι και να είσαι σίγουρος ότι η πείνα σου θα σταματήσει.

- Advertisement -

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και τα υλικά απλά ενώ μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο ψάρι σας αρέσει αρκεί να είναι φιλεταρισμένο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 φιλέτα ψαριού
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • μπόλικα ντοματάκια ή ντομάτες (χωρίς τη φλούδα τους)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (εάν θέλουμε το ελαφρύ τους άρωμα βγάζουμε το φύτρο)
  • 3-4 πράσινες πιπεριές
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • αρκετό πιπέρι
  • μπόλικο μαϊντανό
  • ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ένα σφηνάκι τσίπουρο (για άρωμα)
  • 3 κύβους λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε φέτες αρκετά λεπτές (τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια).
  • Τα βάζουμε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και τον μαϊντανό και ψιλοκόβουμε τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το ένα σφηνάκι τσίπουρο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200.
  • Προσθέτουμε μετά τα φιλέτα ψαριού και τα σκεπάζουμε με τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 180 (αναλόγως την κουζίνα μας).

http://www.anapnoes.gr/psari-ntomata-fournos-ke-etimi-i-pio-gefstiki-ala-spetsiota-sas/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ