22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά

Υλικά (4 Μερίδες)

¼ κούπας σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα ψαρονέφρι
230 γρ ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ ρύζι καστανό ή λευκό
μια πρέζα χοντρό αλάτι ΧΙΩΝ
λίγο βούτυρο

- Advertisement -

Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.
Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.

πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

seasalt.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ