17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψωμί με αυγά τυρί και ζαμπόν στο φούρνο (Video)

Υλικά συνταγής
10 μεγάλα αυγά
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα θυμαριού + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φλ. τσαγιού ψωμί ή μπαγκέτα, (250-280 γρ. περίπου) κομμένο με τα χέρια σας σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 ¾ φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ ή 1 φλ. τσένταρ +3/4 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένο
βούτυρο για άλειμμα ταψιού

- Advertisement -

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και το γάλα, τα χτυπάτε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν πλήρως, προσθέτετε τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο πυρέξ μακρόστενο πυρέξ (23×35 εκ. περίπου) και στρώνετε ισομερώς στη βάση του τα κομμάτια ψωμιού. Πάνω από το ψωμί απλώνετε ισομερώς το μπέικον. Τέλος καλύπτετε με το τριμμένο τσένταρ (ή ανάμεικτο με τη μοτσαρέλα) και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Το περιχύνετε με το μείγμα αυγών γάλακτος, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Σημείωση: Σε αυτό το σημείο, για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, αν έχετε χρόνο, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ. Αν δεν έχετε χρόνο τότε…
Το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου να “πιεί” το ψωμί τα υγρά και να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή και ροδίσει η επιφάνειά του. Αν πάρει γρήγορα χρώμα η επιφάνειά του το σκεπάζετε αλουμινόχαρτο. Το βγάζετε από το φούρνο το γαρνίρετε με το επιπλέον ψιλοκομμένο θυμάρι και το σερβίρετε.

sintayes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ