25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες στη Λάρισα

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Λάρισας, για περιπτώσεις αναγνώρισης πατρότητας ανηλίκων παιδιών, που κρίθηκαν ύποπτες.

- Advertisement -

Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά τη σύλληψη τριών ατόμων (ενός 59χρονου, μιας 19χρονης και ενός 28χρονου αλλοδαπού, υπήκοου Πακιστάν) που εμπλέκονται σε παρόμοια περίπτωση υιοθεσίας. Οι συλληφθέντες καταδικάστηκαν την Τετάρτη σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών ο καθένας, με αναστολή. Προσκομίζοντας συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν υπάλληλο του Ληξιαρχείου του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να βεβαιωθεί η αναγνώριση του ανήλικου παιδιού από τον 28χρονο αλλοδαπό. Αυτή η διαδικασία είχε ως σκοπό τη νομιμοποίηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Επίσης, από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος τεσσάρων ακόμη Ελλήνων (δύο 67χρονες, μια 51χρονη και ένας 22χρονος). Περιλαμβάνει δε τα, κατά περίπτωση, «αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών».

Όπως προέκυψε, από τις αρχές του χρόνου υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων έκριναν ως ύποπτες άλλες τρεις παρόμοιες περιπτώσεις και ενημέρωσαν τις διωκτικές αρχές. Διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Λάρισας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οπότε και η νέα περίπτωση που προέκυψε, εξετάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή.

πηγή:zougla

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ