11.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία με νομοσχέδιο για τη δήλωση των αδήλωτων ποσών Πηγή: Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία με νομοσχέδιο για τη δήλωση των αδήλωτων ποσών

Μία ύστατη ευκαιρία, για όσους δεν έχουν δηλώσει καταθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, θα δίνει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή σε 1-2 μήνες, όπως ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

- Advertisement -

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει κίνητρα ώστε οι φορολογούμενοι που έχουν αδήλωτες καταθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να τις δηλώσουν. «Αυτή θα είναι μία τελευταία ευκαιρία πριν από την εφαρμογή του περιουσιολόγιου, το οποίο θα προβλέπει βαριές φορολογικές και ποινικές κυρώσεις», προειδοποίησε ο κ. Αλεξιάδης. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια θα είναι τα κίνητρα που θα δοθούν, αλλά σημείωσε ότι δεν θα είναι προκλητικά.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι «δεν είμαστε περήφανοι για την πορεία των ελέγχων που γίνονται για τις διάφορες λίστες», ομολογώντας ότι υπάρχει ελεγκτικό πρόβλημα σε αυτό το τομέα. Ομως, από το 2016, συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης, «θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελεγξιμότητας και άμεσα αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι θα προταθούν οι έλεγχοι που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ, για τους οποίους έχει εκδοθεί εντολή και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ