14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Δημαρχία Τρικκαίων, ως επακόλουθο της συνάντησης του Δημάρχου με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, «το σημαντικό οικονομικό απόθεμα της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ που διατηρούσε το Θεραπευτήριο Τρικάλων οδεύει στο κοινό ταμείο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο οποίο έχει υπαχθεί το Θεραπευτήριο».
Για την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων και τυχόν παρερμηνειών, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η υπαγωγή του Θεραπευτηρίου στο Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε το 2013, επί προηγούμενης Κυβερνήσεως (Ν. 4109/2013, ΦΕΚ 16/Α΄/23-01-2013), οπότε και τελεσίδικα «όδευσαν» στο κοινό ταμείο τα αποθεματικά του Θεραπευτηρίου. Μάλιστα, όπως προφανώς θα πληροφορήθηκε ο κ. Δήμαρχος από τα μέλη του προσφάτως ιδρυθέντος Συλλόγου Φίλων Θεραπευτηρίου που υποδέχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, αυτό συνέβη επί Διοικήσεως στο Θεραπευτήριο του κ. Νικ. Ευθυμιάδη, σημερινού Προέδρου του Συλλόγου Φίλων και μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο υπεύθυνου Διοίκησης του Θεραπευτηρίου.
Η σημερινή λοιπόν ανακίνηση ενός θέματος σχεδόν τρία (3) χρόνια μετά, το οποίο προφανώς θα έπρεπε να πάρει την δέουσα έκτασή του τη στιγμή που ακριβώς συνέβαινε, οπότε τότε και θα έπρεπε να γίνει η δημοσιοποίηση του όλου θέματος και ο συντονισμός της κοινής προσπάθειας Βουλευτών, Περιφερειακής ενότητας, Δήμου και άλλων τοπικών φορέων, που ετεροχρονισμένα προγραμματίζει για σήμερα ο Δήμος Τρικάλων, ακόμη και να είχε το ποθητό αποτέλεσμα δεν θα οδηγούσε στην επιστροφή των 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία σήμερα αποτελούν πλέον κοινό κτήμα των πέντε (5) δομών (Γιάννουλης, Αμπελώνα, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Παναγιώτης Ραχιώτης Αντιπρόεδρος Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ