15.4 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (11-07-2014) το βράδυ στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 29 ετών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Λάρισα.

- Advertisement -

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο ένας από τους δράστες προσέγγισε την 80χρονη ημεδαπή και αφαίρεσε βιαίως από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με το προαναφερόμενο όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο 29χρονος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ένα πτυσσόμενο στιλέτο, συνολικού μήκους (26) εκατοστών,
• ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους (20) εκατοστών,
• ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους (44) εκατοστών,
• μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα κατσαβίδι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σύλληψη για τελωνειακή παράβαση
Συνελήφθησαν χθες (11-07-2014) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 57 και 49 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου που διενεργήθηκαν σε λαϊκή αγορά της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν να διαθέτουν προς πώληση μεγάλο αριθμό αφορολόγητων τσιγάρων και συνελήφθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή των δραστών, σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 57χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• (438) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων,
• (12) συσκευασίες αφορολόγητου καπνού, βάρους (50) γραμμαρίων η καθεμία,
• (365) πακέτα τσιγαρόχαρτων,
• (39) πακέτα φιλτράκια,
• (39) ναρκωτικά δισκία και
• το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (11.07.2014) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 52 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν διότι αφαίρεσαν είκοσι έξι (26) κυβόλιθους από πεζοδρόμιο, τους οποίους τοποθέτησαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σκιάθο, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (11-07-2014) το βράδυ στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο για κλοπή

Συνελήφθη σήμερα (12-07-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 67χρονος ημεδαπός για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 67χρονος εισήλθε σε αύλειο χώρο επιχείρησης και αφαίρεσε επτά (07) εξατμίσεις, όμως κατά την αποχώρηση του έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (11-07-2014) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της απειλής, της αντίστασης και της εξύβρισης.

Ειδικότερα, ο 34χρονος ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, εγκατέλειψε το προαναφερόμενο όχημα και διέφυγε πεζός. Ωστόσο, η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου αντιστάθηκε, ενώ παράλληλα εξύβρισε, απείλησε τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,9) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Συνελήφθη στην Καρδίτσα αλλοδαπός για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (11-07-2014) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, ο 27χρονος επέδειξε πλαστή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση αδείας διαμονής, η οποία κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ