22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σύλληψη στα Τρίκαλα για ηρωίνη

υνελήφθη χθες (22-09-2014) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (8,2) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

- Advertisement -

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (22-09-2014) το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εννέα (9) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 21 έως 49 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Ελληνική Επικράτεια με προορισμό το Μπέργκαμο Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Σύλληψη τριών ατόμων για παραβίαση των περιορισμών διαμονής
Συνελήφθησαν χθες (22-09-2014) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τρεις ανήλικοι και συγκεκριμένα ένας 16χρονος, υπήκοος Ρωσίας, ένας 17χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 16χρονος ημεδαπός, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, παραβιάζοντας τους περιορισμούς διαμονής.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν σήμερα (23-09-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (4,7) γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη, βάρους (0,8) γραμμαρίων.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (21) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για τον έλεγχο και τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και της παράνομης μετανάστευσης

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (933) άτομα και προσήχθησαν (45)

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (624) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (214) παραβάσεις, εκ των οποίων (188) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (5) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, (7) για επαιτεία, (10) του Νόμου περί Αλλοδαπών και (4) για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (22.09.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:
(933) άτομα, εκ των οποίων (770) ημεδαποί και (163) αλλοδαποί και
(624) οχήματα.

Προσήχθησαν (45) άτομα:
(24) ημεδαποί και
(21) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (21) άτομα και συγκεκριμένα:
Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Δύο (2) ημεδαποί για χρέη στο δημόσιο.
Πέντε (5) άτομα από τους οποίους τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του Νόμου περί Επιταγών, του Νόμου περί Αλλοδαπών, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., καθώς και του Νόμου περί ασφαλίσεως οχημάτων.
Δέκα (10) αλλοδαποί από τους οποίους επτά (7) υπήκοοι Αλβανίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
Τρία (3) άτομα από τους οποίους ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας για παραεμπόριο.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα (214) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
Μία (1) παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Δέκα (10) παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Πέντε (5) παραβάσεις για παραεμπόριο.
Επτά (7) παραβάσεις για επαιτεία.
Τρεις (3) παραβάσεις του Νόμου 3446/06.
Εκατόν ογδόντα πέντε (188) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (23 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 3 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 7 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 145 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν:
(1123) είδη παραεμπορίου (εσώρουχα, μπαταρίες, ραδιόφωνα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, αρώματα κ.λπ.)
(2) ναρκωτικά χάπια.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ