19 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί έλεγχοι στους Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας με σκοπό τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

- Advertisement -

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη κάθε μορφής παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (12.06.2014) από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Υπηρεσίες Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας και Υπηρεσίες του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν :
– (867) άτομα, εκ των οποίων (685) ημεδαποί και (182) αλλοδαποί και
– (678) οχήματα.

Προσήχθησαν (56) άτομα :
– (36) ημεδαποί και
– (20) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:
– οκτώ (8) άτομα, από τα οποία έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,
– τέσσερις (4) ημεδαποί για καταδιωκτικά έγγραφα, (τρεις για φοροδιαφυγή και ένας για παράβαση του Οικοδομικού Κανονισμού) και
– τρία (3) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για κλοπή.

Κατασχέθηκαν:
– ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο και
– ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Βεβαιώθηκαν (223) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Ογδόντα πέντε (85) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι:
• 19 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος,
• 29 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων,
• 13 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας,
• 3 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας,
• 3 για στέρηση άδειας εργασίας και
• 18 λοιπές παραβάσεις.

– Εκατόν τριάντα τέσσερις (134) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ήτοι:
• 1 για μέθη,
• 23 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
• 6 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 3 για στέρηση άδειας οδήγησης,
• 1 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας,
• 6 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου,
• 5 για ΚΤΕΟ,
• 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
• 88 λοιπές παραβάσεις.

– Τρεις (3) παραβάσεις για κλοπή.
– Μία (1) παράβαση για επαιτεία.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δράσεις είναι στοχευμένες και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την πρόληψη και την καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη χθες (12.06.2014) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, ο 43χρονος κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (12.06.2014) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λάρισα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (12.06.2014) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους τριών (3) γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης, βάρους (1,2) γραμμαρίων και
• πέντε (5) ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Σήμερα (13.06.2014) το πρωί στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Αγιάς έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 87χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του φορτηγού, ο σοβαρός τραυματισμός 75χρονης ημεδαπής, συνεπιβάτιδας του φορτηγού και ο επιπόλαιος τραυματισμός του οδηγού του αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου και αρπαγή τσάντας από ηλικιωμένη

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εντοπισμό και σύλληψη των δραστών

Συνελήφθησαν, χθες (12-06-2014) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο 17χρονοι, από τους οποίους ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν τις νυχτερινές ώρες της (11/12-06-2014) ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της (12-06-2014) επιβαίνοντες στο παραπάνω αφαιρεθέν δίκυκλο αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα 68χρονης ημεδαπής πεζής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση-αξιολόγηση στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Το αφαιρεθέν δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ