26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Αν και είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με την περιποίηση των νυχιών σας, αυτά ξεφλουδίζουν και σπάνε..Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί συνήθως το σπάσιμο των νυχιών ακολουθεί τις φυσιολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα σας με το πέρασμα του χρόνου.

- Advertisement -

Ποιοι άλλοι λόγοι όμως μπορεί να οφείλονται για το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο των νυχιών;

Συχνή έκθεση στο νερό

Αν βυθίζετε τα χέρια σας στο νερό αρκετές φορές την ημέρα μπορείτε να ξεράνετε τα νύχια σας. Τα νύχια φουσκώνουν όταν εκτίθενται στο νερό και στη συνέχεια συρρικνώνονται καθώς στεγνώνουν. Με τον καιρό, επανειλημμένοι κύκλοι φουσκώματος και συρρίκνωσης καθιστούν πιο δύσκολη την ενυδάτωση των νυχιών και αυτά αρχίζουν να ξεφλουδίζουν και να σπάνε. Αν πλένετε συχνά τα πιάτα, προστατεύστε τα χέρια σας με αδιάβροχα γάντια.

Έκθεση σε χημικά

Απορρυπαντικά ή διαλυτικά μπορούν να βλάψουν τα νύχια και να τα κάνουν εύθραυστα. Αν δουλεύετε με χημικά στο σπίτι ή στη δουλειά να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα νύχια. Επίσης τα ακρυλικά νύχια είναι ιδιαίτερα πιθανό να προκαλέσουν σπάσιμο και ξεφλούδισμα.

Παθήσεις

Το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο των νυχιών μπορεί να προκληθεί από μηκυτησιακή μόλυνση των νυχιών. Λιγότερο συχνά τα εύθραυστα νύχια οφείλονται σε άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση. Ορισμένες φορές τα εύθραυστα νύχια είναι σημάδι γενικής ιατρικής κατάστασης, όπως θυρεοειδούς ή διαβήτη.

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ