30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Διαδοχή στην Νέα Δημοκρατία

Η ανάδειξη αρχηγού της μείζονος αντιπολιτεύσεως είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες,ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης,καθότι κατά κανόνα η μείζων αντιπολίτευση αναλαμβάνει κάποια στιγμή την εξουσία.Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. λοιπόν δίδει το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος που μελλοντικά θα κυβερνήσει και αναλόγως κατευθύνει την κοινωνία.
Η Ν.Δ. υπήρξε κατά το παρελθόν κόμμα χωρίς σαφή ιδεολογία.Η περίφημη Διακήρυξη του Συνεδρίου της Χαλκιδικής του 1979,όταν η απειλή του ΠΑΣΟΚ γιγαντωνόταν καθημερινά θύμιζε τοπίο στην ομίχλη,διακηρύσσοντας οτι η Ν.Δ. είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα κινούμενο από τις παρυφές της κλασικής Δεξιάς μέχρι την Σοσιαλδημοκρατία.Η ιδεολογική ασάφεια οδήγησε την Ν.Δ. στην βαθμιαία πασοκοποίηση με αποτέλεσμα η διακυβέρνηση 2004-2009 να οδηγήσει την χώρα μας στην χρεωκοπία.
Αυτά είναι γνωστά.Σήμερα όμως,τόσο μακρυά από το 1979,με την τραυματική κατάληξη της Μεταπολίτευσης,με το Μνημόνιο να τρέχει και με τελικό στόχο την έξοδο από την κρίση,η Ν.Δ. οφείλει πρώτον να εκλέξει για το καλό όλου του λαού έναν κατάλληλο αρχηγό και δεύτερον να ξεκαθαρίσει την ιδεολογία της με νέο Συνέδριο και νέα Διακήρυξη.Και εδώ ανακύπτουν τα εξής.
Πρώτον είναι καλόν οτι οι υποψήφιοι αρχηγοί ξεκαθάρισαν οτι η Ν.Δ. δεν χρειάζεται έναν αντι-Τσίπρα,δηλαδή έναν ευειδή νεανία με ωραίο χαμόγελο και αγγελικό πρόσωπο.Αρχηγό χρειαζόμαστε και όχι γαμπρό.Δεύτερον,χρειάζεται όλοι εκεί στην Ν.Δ. να καταλάβουν οτι οι ψηφοφόροι της είναι κλασικής και παλαιάς κοπής δεξιοί και αυτό το έχουν τιμή τους και καμάρι τους και από τον γράφοντα μπράβο τους.Η Δεξιά είναι πάνω απ’όλα σύστημα αξιών με πρώτες την νοικοκυροσύνη,την αξιοκρατία,την τάξη και τον αντιμαρξισμό και όποιος θέλει ηγηθεί αυτών των ψηφοφόρων χωρίς τις βασικές αυτές αξίες είναι λάθος υποψήφιος αρχηγός απευθυνόμενος σε λάθος ψηφοφόρους.Τρίτον,είναι καλόν οτι έστω και υπό την ανάγκη της κρίσης η Ν.Δ. ανακάλυψε και ενστερνίσθηκε τις αρχές του οικονομικού φιλελευθερισμού και της αποκρατικοποίησης της οικονομίας,την αξία και την ευθύνη του ατόμου,την ελαχιστοποίηση της παρέμβασης του κράτους στην ζωή και στην οικονομική δράση των ατόμων,πράγμα που αποτελεί θεμέλιο λίθο της Ενωμένης Ευρώπης,αιώνια κληρονομιά της μεγίστης Μ.Θάτσερ.
Νομίζω λοιπόν οτι ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. πρέπει να συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία.Και κάτι άλλο,ένας ηγέτης,ο κάθε ηγέτης πρέπει να είναι κοντά στον λαό,αλλά μπροστά από τον λαό.Δεν πρέπει να είναι ”ένας από εμάς”.Αυτό οδηγεί στον λαικισμό,στην ταύτιση με κάθε λαική εγωκεντρική απαίτηση και στην ταύτιση με το κατώτερο πνευματικό επίπεδο του χύδην όχλου,ο οποίος κατά κανόνα παρασύρεται και κάνει λάθος.
Κλείνοντας,πιστεύω οτι ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. να διακηρύξει οτι ανήκει στην Φιλελεύθερη Δημοκρατική Δεξιά,όπως έκανε στην Γαλλία ο Ν.Σαρκοζύ,χωρίς το ανόητο πρόθεμα κέντρο,διότι ως γνωστόν το λεγόμενο Κέντρο δεν έχει ιδεολογία και να αλλάξει το όνομα του κόμματος σε Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.Αυτά και εύχομαι στους φίλους νεοδημοκράτες ορθή επιλογή.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.,Μέλος της Δράσης

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ