14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μαρτυρία: Η ιστορία του μικρότερου αγνοούμενου του 1974 (video)

H οικογένεια του μικρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής — Ξεκληρίστηκε από τους Τούρκους κατά τον «Αττίλα 2» – Φωτογραφίες από προσωπικά αντικείμενα των νεκρών, που βρέθηκαν δίπλα στα οστά τους στον ομαδικό τάφο

- Advertisement -

Συγκλονίζει η ιστορία της οικογένειας από την Κυθρέα που ξεκληρίστηκε κατά την επιχείρηση των Τούρκων Αττίλας 2 στις 14 Αυγούστου του 1974. Τα οστά των 5 αγνοουμένων βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο της κατεχόμενης Κυθραίας.

Πρόκειται για τον μόλις 6 μηνών –τότε- Ανδρέα Κυριακού, που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του Αγγελική (25 ετών) τις θείες του Σούλα (11 ετών) και Μάρω (19 ετών), την γιαγιά του Ελένη Θεμιστοκλέους και την Θεμιστούλα Θεμιστοκλέους (21 ετών)

Μεταξύ άλλων, βρέθηκε η πιπίλα του εξάμηνου βρέφους, το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα. Ο θείος του βρέφους Βάσος Κυριάκου, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη, ήταν οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα, o Βάσος Θεμιστοκλέους, αδελφός του μόλις 6 μηνών τότε Αντρέα, περιέγραψε πως ο ίδιος βίωσε τα γεγονότα των τραγικών ημερών του 1974.

πηγη:http://cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ