19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Τρικάλων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ, ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

- Advertisement -

Για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων,

To Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, καταγγέλλει την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων για εκβιαστικές πρακτικές προς τους εργαζόμενους και πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η Διοίκηση της Ένωσης εφαρμόζει τακτικές που δεν συνάδουν με Διοίκηση Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης οδηγώντας τους εργαζόμενους σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με τελικό σκοπό να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την Οργάνωση χωρίς καμία υποχρέωση εκ μέρους της.
Άραγε τι στόχο έχει η Διοίκηση εκδιώκοντας έμπειρους, εργαζόμενους, που προσφέρουν υπηρεσίες σε παραγωγικές επενδύσεις της Συνεταιριστικής Οργάνωσης;
Που θα οδηγήσει η απαξίωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων;
Ποιοι περιμένουν στη «γωνία» να αρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της που είναι σημαντικά εργαλεία στήριξης των αγροτών της περιοχής Τρικάλων;
Είναι το εργατικό κόστος που χρέωσε την ΕΑΣ Τρικάλων;
Θεωρούμε ότι η κακή «τιμολογιακή πολιτική» και οι πολιτικές των Δ.Σ. της τελευταίας περιόδου φτάσανε στο σημείο μηδέν την ΕΑΣ και ΟΧΙ το εργατικό κόστος.
Ήρθε και ο νόμος 4015 περί Συνεταιρισμών, γνωστός ως νόμος «Σκανδαλίδη», να βάλει την ταφόπλακα στους Συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα να προωθήσει το μοντέλο των Ομάδων Παραγωγών που είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Διοίκηση της ΕΑΣ συνεχίζει τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες τρομοκρατίας «αξιοποιώντας» κάθε αντεργατική νομοθεσία που κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός τις εχουν δωσει, προχωρώντας σε Ατομικές Συμβάσεις.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Λιούτας σε πρόσφατη τοποθέτηση στον τύπο του νομού, ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι είναι «προνόμιο» όσοι αμείβονται ως και 1000 ευρω, γι΄αυτό θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις!! Δηλ. μείωση του εργατικού κόστους, τζάμπα εργαζόμενους.
Η Διοίκηση της ΕΑΣ και ο πρόεδρός της, θεωρούν «προνόμιο» το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511ευρώ, που εφαρμόζει σε κάποιες παραγωγικές μονάδες,μοιράζοντας έτσι την φτώχεια.
Διαιρούν τους εργαζόμενους και τους βάζουν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Καταγγέλλουμε τη στάση των Δ.Σ. των σωματείων της ΕΑΣ και του εργοστασίου Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά καλλιεργούσαν τη λογική της αναμονής όπως και ΤΩΡΑ!! , χωρίς να δίνουν καμιά απάντηση στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης.
Είναι αυτές οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι εξαγορασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές που όλο το προηγούμενο διάστημα η τακτική τους ήταν να κάνουν πλάτη στην Διοίκηση της ΕΑΣ., συμβάλλοντας τα μέγιστα, δίνοντας περιθώρια και χρόνο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής
Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ και το εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», να μην υπογράψουν ατομική σύμβαση παρά τις όποιες πιέσεις δεχτούν, ούτε βήμα πίσω από την διεκδίκηση:
 ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις
 Μόνιμη και σταθερή εργασία
 Υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ & ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
“Η χώρα και η κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει να παίζει κάθε πρωί Tζόκερ με την Προεδρική εκλογή”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ανάγκη εκλογής ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων από την πλευρά των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα.
Ακολουθεί η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Στ. Θεοδωράκης: Είπα στον Πρωθυπουργό ότι η χώρα και η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να παίζει κάθε πρωί Τζόκερ με την Προεδρική εκλογή, ένας βουλευτής να προστίθεται σήμερα στους 180 και αύριο να αφαιρείται και να πηγαίνει στους 120. Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τολμήσουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μια λύση.
Το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή από αυτή τη Βουλή ενός ισχυρού Προέδρου. Και αυτό θα είναι ένα καλό μήνυμα για όλη την Ευρώπη, για τους εταίρους μας, για τους συμμάχους μας ότι εδώ υπάρχει και συνεννόηση. Και από εκεί και πέρα βέβαια, να δούμε όλα τα πράγματα που θα πρέπει να συνοδεύουν μια νέα διακυβέρνηση. Δηλαδή: ένα νέο Σύνταγμα, όπου θα αλλάξει και η ασυλία των πολιτικών, ένας νέος εκλογικός νόμος, για να κλείσουν αυτές οι μεγάλες περιφέρειες, να γίνουν μικρότερες, ώστε να βγαίνουν πιο απλοί άνθρωποι και όχι οι γνωστοί και πλούσιοι, να υπάρχει μια πατριωτική λύση για το χρέος και να συμφωνήσουμε- αυτό τουλάχιστον πιστεύει το Ποτάμι- για μια εκλογική διαδικασία στα τέλη του επόμενου Νοέμβρη. Σε ένα χρόνο περίπου, δηλαδή.
Δημοσιογράφος: Τι σας απάντησε ο Πρωθυπουργός στις προτάσεις αυτές; Είναι συγκεκριμένες.
Στ. Θεοδωράκης: Ο Πρωθυπουργός επιμένει βέβαια ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016. Συμφωνεί μαζί μου ότι πρέπει να βγούμε δυναμικά και να μιλήσουμε για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Άλλωστε, είναι γνωστό αυτό, ότι οι απόψεις του Ποταμιού για αναθεώρηση του Συντάγματος έχουν γίνει δεκτές από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος. Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτή η διαδικασία. Εμείς δεν έχουμε βουλευτές για να επιβάλουμε την αρχή αυτής της διαδικασίας αλλά νομίζω ότι έχει αποφασίσει το πολιτικό σύστημα να ξεκινήσει αυτή την ιστορία με το Σύνταγμα και όντως τους επόμενους μήνες να οριστεί ως Αναθεωρητική η επόμενη Βουλή. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό, γιατί τα ζητήματα του Συντάγματος επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Δηλαδή, το να μην μπορούν οι υπουργοί να συνεχίσουν να έχουν ασυλία εξαρτάται από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Και δεν πρέπει να γίνει το 2020, πρέπει να γίνει σήμερα.
Δημοσιογράφος: Με τον κ. Τσίπρα θα συναντηθείτε;
Στ. Θεοδωράκης: Αν θα συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι πρέπει να συναντηθούμε. Και το είπα και στον Πρωθυπουργό ότι δεν πρέπει να είναι είδηση η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πρέπει να είναι συνεχείς. Η λέξη «συζητάμε» και η λέξη, αν θέλετε, και «συμβιβαζόμαστε» πρέπει να μπει στο πολιτικό λεξιλόγιο. Δεν μπορεί να προχωρήσει ο καθένας μόνος του.
Δημοσιογράφος: Σε συγκεκριμένο πλαίσιο θα γίνει αυτή η συνάντηση;
Στ. Θεοδωράκης: Αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά.
Δημοσιογράφος: Έχετε επικοινωνήσει μαζί του;
Στ. Θεοδωράκης: Εμείς όχι, δεν θέτουμε συγκεκριμένο πλαίσιο στις συναντήσεις μας. Εμείς, όπως και την προηγούμενη φορά, όπως και τώρα και όπως και με τον Πρωθυπουργό, θέλουμε να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και ο καθένας σε αυτή τη συνάντηση να θέτει αυτά που θεωρεί προτεραιότητά του. Το Ποτάμι έχει ατζέντα. Έχει ατζέντα και θέλει να τη συζητήσει και με τον κ. Τσίπρα αλλά το τι ακριβώς θα συζητήσουμε, εξαρτάται κι από τη διάθεση της άλλης πλευράς.
Δημοσιογράφος: Έχετε επικοινωνήσει μαζί του; Γιατί την προηγούμενη φορά η αίσθηση ήταν ότι είχε ακυρωθεί η συνάντηση σας λόγω του φλερτ με τον κ. Καμμένο.
Στ. Θεοδωράκης: Η συνάντηση είχε ακυρωθεί. Αλλά η συνάντηση ελπίζω ότι θα γίνει.
Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Γ. Μαυρωτάς, η υπεύθυνη του τομέα ΜΜΕ Οντίν Λιναρδάτου και η επικεφαλής του γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανθρώπινων και Πολιτικών Δικαιωμάτων Γ.Ν. Πολίτης
Το Ποτάμι Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ 70ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
———————- … ————————–
70 χρόνια συμπληρώνονται (16/6/2015) απ’ τον θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη. Τα κομμένα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλλα κρεμάστηκαν σε φανοστάτη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα. Μια αποκρουστική και ταυτόχρονα ιστορική στιγμή για την πόλη μας.
Η ιστορική επέτειος δίνει την ευκαιρία στην πόλη μας να τιμήσει επιτέλους τη μεγάλη μορφή του θρυλικού πρωτοκαπετάνιου που το όνομα και η δράση του συνδέθηκαν με την περιοχή μας.
Ταυτόχρονα, σήμερα που ζούμε μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση των μνημονίων, η ιστορική επέτειος αποτελεί αφορμή να διδαχτούμε όλοι μας, και κυρίως η νεολαία μας, από το Έπος της Παλλαϊκής Αντίστασης κατά του φασισμού, του ναζισμού και του πολέμου. Να διδαχτούμε απ’ τον Μεγάλο Αγώνα του ελληνικού λαού υπέρ της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής. Τα Τρίκαλα τότε πρωταγωνίστησαν. Μπορούν και τώρα να πρωταγωνιστήσουν. Αποτελεί στοίχημα για τους σημερινούς Τρικαλινούς.
Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ πιστεύουμε ότι το χρονικό διάστημα (7 μήνες) μέχρι την επέτειο του θανάτου του Άρη Βελουχιώτη μπορεί να αξιοποιηθεί και να γίνει υπόθεση του ίδιου του Τρικαλινού Λαού. Υπόθεση κάθε δημοκράτη και καλοπροαίρετου Τρικαλινού. Η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης παντρικαλινής Επιτροπής που θα αναλάβει και θα διαχειρισθεί το επτάμηνο των εκδηλώσεων είναι αναγκαία. Τα Τρίκαλα μπορούν να γίνουν επίκεντρο πανελλαδικά στις εκδηλώσεις αυτές μνήμης και διδαχής απ’ την αγωνιστική και πολιτική δράση του ένδοξου πρωτοκαπετάνιου.
Κινούμενο στην κατεύθυνση αυτή το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ παίρνει την πρωτοβουλία (κάποιος έπρεπε να την πάρει) και καλεί κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσά μας σε ανοιχτή σύσκεψη – συγκέντρωση την Τρίτη 25 Νοέμβρη (ημέρα ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου), ώρα 7:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» για να συζητηθεί η συγκρότηση ανεξάρτητης παντρικαλινής Επιτροπής που θα οργανώσει τις εκδηλώσεις και θα διαχειρισθεί την επέτειο.
Ήδη έπεσαν πολλές προτάσεις, όπως: επανατοποθέτηση των δύο φανοστατών στη θέση τους, μετονομασία της πλατείας Ρήγα Φεραίου σε πλατεία Άρη Βελουχιώτη (από άλλους: μετονομασία παρακείμενης οδού) και ανέγερση επιβλητικού ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου, εφάμιλλου εκείνου της πλατείας Λαού στη Λαμία. Λαμία και Τρίκαλα είναι οι πόλεις, που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, συνδέθηκαν με τη ζωή και τη δράση του Άρη Βελουχιώτη. Ακόμα: εκδηλώσεις και ομιλίες σε χωριά, σχολεία κ.λπ. με αποκορύφωμα τη διοργάνωση επιστημονικού ιστορικού και καλλιτεχνικού 3ημέρου στις 15, 16 και 17 Ιούνη.
Πιστεύουμε ότι επέτειοι και μεγάλα ιστορικά γεγονότα, που είναι εσκεμμένα «ξεχασμένα» από τον κυρίαρχο λόγο και το κατεστημένο, για να αναδειχθούν και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει, πρέπει να περάσουν στα χέρια της λαϊκής πρωτοβουλίας και αυτενέργειας. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποκτούν κοινωνική δυναμική που τα επιβάλλει και τα καθιερώνει.
Λαμπρό προηγούμενο στην πόλη μας αποτελεί η πρόσφατη ανάδειξη και καθιέρωση ως τοπικής επετείου μνήμης, της Αγροτικής Λαϊκής Εξέγερσης του 1925 στα Τρίκαλα, που ήταν κλεισμένη στο ντουλάπι της λήθης για 85 ολόκληρα χρόνια. Μια τέτοια ή μάλλον πολύ μεγαλύτερη δυναμική μπορεί ν’ αποκτήσει η επέτειος για τα 70χρονα του Άρη. Μια κοινωνική δυναμική που ούτε η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να αγνοήσει, και αναγκαστικά θα μπει στο «παιχνίδι», αναλαμβάνοντας κι αυτή το μεράδι ευθύνης της.

Τρίκαλα 13-11-2014
Η Συνέλευση Μελών
του Μετώπου Λαού Τρικάλων
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘ.ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
E_mail:slogtrik@gmail.com
Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και εκδικητική συμπεριφορά της εταιρείας ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ ενάντια στον γραμματέα του Σωματείου Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν.Τρικάλων, Νίκο Γεραγόρη.
Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφός μας είχε απολυθεί για την συνδικαλιστική του δράση. Η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και , πρόσφατα, τα αρμόδια δικαστήρια έκριναν παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του εργαζόμενου και με βάση την δικαστική απόφαση πρέπει να γίνει ανάκληση της απόλυσης από πλευράς του εργοδότη.
Ο εργοδότης Γκούμας Αναστάσιος, όμως, ενώ δέχτηκε τον εργαζόμενο στη δουλειά, στην ουσία αμφισβητεί ακόμη και τη δικαστική απόφαση και προσπαθεί να τον ωθήσει σε οικιοθελή αποχώρηση, αφήνοντας τον χωρίς αντικείμενο εργασίας, υβρίζοντας τον από την ημέρα της επαναφοράς του στην εργασία και χθες τον προπηλάκισε , φτάνοντας στο σημείο της απόπειρας ξυλοδαρμού.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας , ώστε:
-να δοθεί οριστική λύση για τον συνάδελφο μας με την εφαρμογή των νόμων βάση της οποίας εκδόθηκε και η δικαστική απόφαση
-να μην καταλήξουν πάλι οι παραπάνω αρμόδιες υπηρεσίες σε συμβουλευτικού – συμβιβαστικού τύπου αποφάσεις, μεταθέτοντας την λύση στα πολιτικά δικαστήρια.
Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές ενάντια στο συνάδελφό μας και προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε τη συνέχισή τους , όπως και την εμφάνισή τους απέναντι σε κάθε συναδέλφους και κάθε εργαζόμενο.
Καλούμε τους εργαζόμενους των Τρικάλων και τα σωματεία τους , καθώς και κάθε φορέα του λαϊκού κινήματος να τις καταδικάσει.
Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές!!!
Όπως δεν λυγίσαμε μέχρι σήμερα έτσι δεν πρόκειται να λυγίσουμε μπροστά σε κάθε τρομοκρατική απόπειρα!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Τα Διοικητικά Συμβούλια
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10.00 Π.Μ.
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.
Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα.
Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια.
Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γ.Σ.Σ. με επαναφορά στα 751 ευρ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

 
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ε.Έ. πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.
Μην περιμένεις “σωτήρες”!
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός.
Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις.
Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Οποιαδήποτε πρασινομπλέ ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ε.Ε, θα μας φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.
Οι τωρινές υποσχέσεις-ψίχουλα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως η στρατηγική τους είναι ενιαία, προστατεύουν τον πλούτο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνουν ώθηση για τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και από την άλλη δίνουν φούσκες-αέρα στους εργαζόμενους.
Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή!
Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ε.Έ. Αλλιώς θα ζούμε κάτω από διαρκή «μνημόνια». Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εργατικά σωματεία στο Νομό μας, αποφάσεις Δ.Σ, που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, Λ.Ε., που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.
Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, κατά κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία στο νομό μας, τα Δ.Σ. με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:41 χρόνια μετά, το κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται !
41 χρόνια μετά, το κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέες / ους και εργαζόμενους που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ενάντια στην κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και κυρίως η μαζική συμμετοχή της νεολαίας έδειξε ότι το κίνημα δεν πτοείται από την κυβερνητική βία, δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση ανόδου.

Καταγγέλλουμε την ωμή βία όλων αυτών των ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης και του κράτους ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα την Πέμπτη το βράδυ, αλλά και την τελείως απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τόσο στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλονίκη και ενάντια σε μπλοκ του αντεξουσιαστικού χώρου, του Ροσινάντε και άλλων συλλογικοτήτων. Η συγκυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται ότι δεν χρειάζονται πλέον “αφορμές”. Βαράνε στο ψαχνό για να μας φοβίσουν μήπως και αποφύγουν το ξέσπασμα της οργής που πλησιάζει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την νεολαία και τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν άμεσα τον αγώνα τους. Να μετατρέψουν το κάθε σταθμό του κινήματος και πριν από όλα την γενική απεργία της 27.11 σε ένα μεγάλο γεγονός, σε ένα βήμα ξεσηκωμού για να φύγει η κυβέρνηση και να αλλάξει η πολιτική. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε την μάχη να για την ανατροπή, για έναν άλλο, αντικαπιταλιστικό δρόμο στην κοινωνία χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ανακοίνωση για την μαζική συγκέντρωση στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού χαιρετίζει τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς που συμμετείχαν στη χθεσινή μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της πόλης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

poly

Στην εποχή των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της καταστολής και του αυταρχισμού, της κατάργησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και της περιστολής των λαϊκών ελευθεριών, του φασισμού και του ρατσισμού, καθώς και των πολεμικών συγκρούσεων ακόμη και στη γειτονιά μας, τα συνθήματα και τα οράματα του Νοέμβρη για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, συνεχίζουν να συγκινούν, να εμπνέουν και να “ανασαίνουν” μέσα από τους σύγχρονους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

 

Η πρωτοβουλία για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η συμμετοχή στη συγκέντρωση, απέδειξε πως μπορούμε να διαδηλώνουμε με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και μαζικότητα και να σπάσουμε το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Ήταν ένα πρώτο βήμα που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί με πρώτο σταθμό την Πανελλαδική γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου!

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού πραγματοποίησε την Κυριακή ενδιαφέρουσα, μαζική και επιτυχημένη εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο “Ούτε Ψωμί-Ούτε Παιδεία-Ούτε Ελευθερία” με ομιλητές αγωνιστές από το χώρο της εκπαίδευσης, ου μας μετέφεραν τις εμπειρίες, τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους για το θέμα της παιδείας, ων αγώνων που ξεσπούν σε σχολεία και πανεπιστήμια, τον αυταρχισμό και την καταστολή και συνέδεσαν την καθημερινή πάλη των νέων και των εργαζομένων με τη συνολική μάχη για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και τα διδάγματα που μας δίνει η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ