24.5 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Τρικάλων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Λάρισα την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμματικών Συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Λάρισα, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30 πμ (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση.
Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τη συμβολή στη διαμόρφωση του προγράμματος, θα εγγυηθεί και την εφαρμογή του.
Η αντίστοιχη διαδικασία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου (Ρούσβελτ 59), την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Περιφερειακής Προγραμματικής Σύσκεψης είναι το ακόλουθο:
12:00 Άνοιγμα εργασιών ημερίδας (Δημήτρης Παπαϊωάννου, Συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας)
12:02 Χαιρετισμός κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
12:07 Χαιρετισμός κ. Αποστόλη Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων
12:12 Καλωσόρισμα – έναρξη εργασιών (Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ)
12:17 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία (Γιώργος Σταμπουλής, Υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία)
12:50 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
13:45 Παρεμβάσεις Θεσμικών, Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Συνδικαλιστικών Φορέων Περιφερειακής συγκρότησης
14:30 Διάλειμμα
14:40 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί Συμμετεχόντων Κομμάτων και Βουλευτών
15:10 Παρεμβάσεις (Φορέων – Συλλογικοτήτων – Ατομικές)
16:30 Κλείσιμο – Λήξη εργασιών
Το Γραφείο Τύπου
10.12.2014
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΤΡΙΚΑΛΑ:
70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του ’44 – σύγχρονα διδάγματα .

Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το ματωμένο και συνάμα ηρωικό Δεκέμβρη του 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση από τη φασιστική κατοχή και ο λαός , που έλπιζε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, βρίσκετε αντιμέτωπος μ’ αυτούς που ήρθαν ως «απελευθερωτές».
Το Δεκέμβρη του ’44, ο λαός της Αθήνας βρίσκετε αντιμέτωπος σε άνισο αγώνα με την ενωμένη δύναμη των εγγλέζικων στρατευμάτων και των ντόπιων στρατιωτικών και ένοπλων αστικών δυνάμεων, τάγματα ασφαλείας, ορεινή ταξιαρχία, Χίτες, αστυνομία και άλλες ομάδες συνεργατών των Γερμανών , τις οποίες εξόπλισαν οι αστικές δυνάμεις και οι Εγγλέζοι.
Και τότε ο λαός, ανάμεσα στις αλυσίδες και στα όπλα, διάλεξε τα όπλα.
Ο Δεκέμβρης του 1944, ήταν η συνέχεια της πάλης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην Κατοχή, του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στο οποίο οργανωτής καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ. Ήταν το προοίμιο της τρίχρονης εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), της κορυφαίας ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.
Η λαϊκή ένοπλη πάλη το Δεκέμβρη υπήρξε φαινόμενο μοναδικό σε όλη την καπιταλιστική Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως μοναδικός υπήρξε και ο αγώνας του ΔΣΕ. Η σύγκρουση του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικές συνθήκες από εκείνες της τριπλής φασιστικής Κατοχής, σε μια φάση που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε ακόμα τελειώσει, αν και η έκβασή του είχε κριθεί.
Η γερμανική ιμπεριαλιστική μηχανή και τα συμμαχικά της κράτη βρίσκονταν σε απόλυτη υποχώρηση, ενώ ο Κόκκινος Στρατός προέλαυνε ακάθεκτος, έχοντας ήδη παίξει καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του φασισμού στην ευρωπαϊκή σκηνή του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Η αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας, η αντίθεση της αστικής τάξης με την εργατική και τα φτωχά στρώματα που εξ αντικειμένου διαπερνούσε την ελληνική κοινωνία και τα προηγούμενα χρόνια, το Δεκέμβρη πρόβαλε με μεγαλύτερη οξύτητα, καθώς είχε φύγει από τη μέση ο παράγοντας της ξένης Κατοχής.
Στις μάχες των 33 ημερών πρωταρχικά αναδείχτηκαν η μαζική οργάνωση και αυτενέργεια, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η πολιτική επαγρύπνηση, μαζί με την αυτοθυσία σ’ έναν αγώνα που δόθηκε με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και το κόμμα της, το ΚΚΕ .
Σήμερα, ο ηρωικός Δεκέμβρης του λαού γίνεται αντικείμενο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, διαστρέβλωσης και αμαύρωσης της Ιστορίας του λαού μας από όψιμους δημοσιολόγους, καθηγητές δήθεν ιστορικούς, ερμηνεύοντας τα γεγονότα από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού κόσμου. Επιδιώκουν ,έτσι, να φέρουν στα μέτρα τους τις μνήμες και τα διδάγματα του Δεκέμβρη. Νομίζουν πως έτσι θα ξεκάνουν από τη λαϊκή μνήμη μια λαμπρή στιγμή ανυπόταχτης απόφασης του λαού. Είναι γελασμένοι. Ο Δεκέμβρης του ’44 αποτελεί μια από τις μεγάλες ηρωικές στιγμές του λαϊκού κινήματος και καμιά διαστρέβλωση δε μπορεί να το κρύψει.
Όσα και αν γραφτούν κατευθυνόμενα ή ανιστόρητα , θα μένει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του Δεκέμβρη , αποτυπωμένο στο πανό που κρατούν οι μαυροφορεμένες κοπέλες της ιστορικής φωτογραφίας: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».

Μ’ αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από εκείνες τις μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα:
« ο ηρωικός Δεκέμβρης του ’44 – σύγχρονα διδάγματα »

την Τρίτη 16 Δεκέμβρη , στις 7μμ ,
στο πολύκεντρο του δήμου Τρικκαίων( έναντι της ΔΕΗ)

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Θα πραγματοποιηθεί:
– προβολή ιστορικών ντοκουμέντων μεταξύ αυτών και από την περιοχή των Τρικάλων, – έκθεση βιβλίου συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης «Δεκέμβρης του ’44 – Κρίσιμη ταξική σύγκρουση».
Η εκδήλωση θα είναι επενδυμένη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
ΤΡΙΚΑΛΑ 11/12/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: « Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι θέσεις της Ο.Γ.Ε. για την Υγεία»
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποιεί πλατιά σύσκεψη με θέμα:
« Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι θέσεις της Ο.Γ.Ε. για την Υγεία»

Κυριακή 14 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στον Πολυχώρο του Δήμου Τρικκαίων( ΚΑΠΗ) έναντι ΔΕΗ.

Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εργαζόμενες, άνεργες, ανασφάλιστες γυναίκες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες και νέες.
Καλεί τις γυναίκες μέλη των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων –Λογιστών & Βοηθών Λογιστών – Συνδικάτο Οικοδόμων που συνδιοργανώνουν αυτή την σύσκεψη καθώς και γυναίκες μέλη από άλλα σωματεία, συλλόγους και φορείς στο Νομό μας.

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Τρίμηνης καμπάνιας της Ο.Γ.Ε. για την Υγεία και υλοποιούν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ο.Γ.Ε. σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Γυναικών.
Εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι μιλήσει η Βέσιλα Γιακίμοβα,Γενική Γιατρός του Κ.Υ. ΠΥΛΗΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ , ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Χρυσή Αυγή Τρικάλων [Δελτίο Τύπου] – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΩΤΙΑ: Με εντολή Σαμαρά οι προφυλακίσεις
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής καταγράφηκαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή, ώστε ο Ντογιάκος να κανονίσει τηνπαράνομη προφυλάκιση των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα.
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Δ) ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Κ). Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα).
Η εντολή Σαμαρά είναι ξεκάθαρη και σαφής: “Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει”.
Εδώ οι σχετικοί σύνδεσμοι:

http://rutube.ru/video/4f34c577a76fa455f9705e03fa4c40fe/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης
το στολίζουν χιλιάδες Τρικαλινοί και όχι μια δεκάδα χορηγοί
Σε ένα Δήμο που ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια έχουν λόγω του «Μύλου των Ξωτικών» ξοδευθεί χιλιάδες ευρώ για τον εορταστικό στολισμό της πόλης, όταν μόλις φέτος η σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό του θεματικού πάρκου, που η δημοτική πλειοψηφία επικύρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, φθάνει στις 38.000 ευρώ, σε μία πόλη που έχει ονομασθεί και όχι άδικα ως η «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», αποτελεί ένα ακόμα «κατόρθωμα» της νέας δημοτικής αρχής να αναθέσει το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην διάθεση μερικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αποκτήσουν σταθερή και μόνιμη διαφήμιση στην κεντρική πλατεία για 40 ημέρες .
Αποτελεί πραγματικά προσωπικό «στοίχημα» του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του, η συγκεκριμένη πολιτική στην ουσία κατεύθυνση, ότι τίποτα δεν προσφέρει δω ρεάν ο Δήμος Τρικκαίων, ότι «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», ειδικά αν απο κτούν και ένα περίβλημα για την προβολή της αυταρέσκειας της δημοτικής αρχής.
Τα «παιδιά της χαράς» που ανέλαβαν εδώ και λίγους μήνες τις τύχες του Δήμου , εξαντλούν την πολιτική τους στάση και αναλώνουν τους κόπους τους, στο να εξασφαλίζουν και να κατασπαταλούν «χορηγίες» χιλιάδων ευρώ, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην κοινωνία, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της, που ουσιαστικά αντί να αναβαθμίζουν, ταπεινώνουν το γόητρο του Δήμου, αφού παρουσιάζουν ένα Δήμο που την ίδια ώρα που χρηματοδοτεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ένα θεματικό πάρκο, να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να στολίσει το δέντρο- σύμβολο της πόλης και υποχρεώνεται ως επαίτης να αναζητήσει ένα συγκριτικά μικρό ποσό από τους ιδιώτες που φυσιολογικά απαιτούν το ανάλογο αντάλλαγμα για την συγκεκριμένη «χορηγία» τους.
Αποτελεί ανεπίτρεπτη πρακτική, ο ίδιος ο Δήμαρχος που πρόσφατα ανακοίνωσε πομπωδώς ότι θέλει ελεύθερες από κάθε εμπορική εκμετάλλευση τις κεντρικές πλατείες (και εμείς συντασσόμαστε απόλυτα σε αυτό), από την άλλη να τοποθετεί τριπλά πάνελ με διαφημίσεις κάτω από το άγαλμα του στρατηγού Σαράφη.
Η δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να προωθεί σαν ένα είδος «κονφερανσιέ» ανεξάρτητα της επικοινωνιακής προβολής που επιτυγχάνει, μέσα από τη λογική των εύκολων «χορηγιών» μόνο τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών, αλλά να απαντά ουσιαστικά στις ανάγκες των πολλών. Φοβόμαστε ότι ιδιωτικοποιώντας ακόμα και το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, κινείται στην εντελώς λάθος κατεύθυνση .
Τρίκαλα 6 Δεκεμβρίου 2014
Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διοργανώνουν «Πολιτικό τραπέζι»
«Μπορούμε ως κοινωνία και κόμματα να διαμορφώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση;»

Στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής κουλτούρας διαλόγου για τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» διοργανώνουν, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30, στο εστιατόριο ΓΙΑΝΤΕΣ, Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, «πολιτικό τραπέζι» με θέμα:
«Τέλος εποχής: Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση;»
Συμμετέχουν:
– Αλέξης Χαρίτσης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής τμήματος ενέργειας
– Γιώργος Κουμουτσάκος*, πρώην ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα / ΝΔ
– Σπύρος Δανέλλης, πρώην ευρωβουλευτής Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
– Νίκη Φούντα, βουλευτής ΔΗΜΑΡ
– Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής Πράσινων/ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι:
– έξοδος από την κρίση και επιστροφή στην «κανονικότητα» ή κάτι άλλο;
– μετά την τρόικα τι; Θα υπάρχει ευρωπαϊκή εποπτεία (Μνημόνιο ή συντονισμός οικονομικών πολιτικών;)
– υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό, και πώς θα διαμορφωθεί;
– πώς θα γίνει βιώσιμο το χρέος,
– ποια οικονομική πολιτική μπορεί να υπάρξει;
Το μενού που θα προσφερθεί στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην συνάντηση θα είναι με προϊόντα εποχής.
Δηλώσεις συμμετοχής Info@prasinoi.gr ή https://www.facebook.com/events/393436997498718/
Το κόστος για το φαγητό είναι 15 ευρώ ανά άτομο
Ο θεσμός του «Πολιτικού Τραπεζιού» που ξεκινάνε οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» είναι μια σειρά πολιτικών συζητήσεων παράλληλα με μια διαδικασία γευσιγνωσίας. Αφορά σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα με προσκεκλημένους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς αλλά και στελέχη της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος των συζητήσεων αυτών είναι να συμβάλλουμε σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο αλλά και σε μια εναλλακτική πολιτική κουλτούρα ανταλλαγής απόψεων και πολιτικών προτάσεων επί σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.
* Αναμένεται τελική επιβεβαίωση
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ο λαός στο προσκήνιο για άλλη πολιτική. Κάτω η κυβέρνηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γέμισαν τους δρόμους σ’ όλη την Ελλάδα με την οργή τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησής του.
Το μήνυμα ήταν ηχηρό: Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να τελειώνουμε με την πολιτική που καταστρέφει κάθε κοινωνικό, οικονομικό, δημοκρατικό δικαίωμα της λαϊκής πλειοψηφίας υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έχει εξαπολύσει σε βάρος μας το κεφάλαιο, η Ε.Ε., οι πολιτικοί τους υπηρέτες και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού από τον διαρκή, αποφασιστικό αγώνα λαού και νεολαίας. Για να θριαμβεύσουν τα όνειρα και οι ελπίδες για μια αξιοβίωτη ζωή με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενάντια στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που απαλλοτριώνει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Γι’ αυτό για άλλη μια φορά οι ένστολοι χρυσαυγίτες της ακροδεξιάς κλίκας Σαμαρά -Βενιζέλου εξαπόλυσαν όργιο βίας, τρομοκρατίας και συλλήψεων ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους προγραμματίζουν το θάνατο του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού στερώντας του το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, φαντάζει ως λογική και αυτονόητη συνέπεια οι πραιτωριανοί τους να συλλαμβάνουν στο σωρό, να δέρνουν αδιάκριτα, να πνίγουν τις διαδηλώσεις με τα δακρυγόνα και τα χημικά τους.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για το χθεσινό άγριο χτύπημα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
Να διαλυθούν εδώ και τώρα οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΜΕΑ-ΔΕΛΤΑ – ΔΙΑΣ.
Πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού.
Δεν οπισθοχωρούμε. Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία σε διαδηλώσεις για να απαιτήσουμε να μην περάσει το νέο μνημόνιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόϊκα. Τώρα είναι η ώρα για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να αντεπιτεθούμε και να στείλουμε στον αγύριστο όλους όσους μας μαυρίζουν τη ζωή: κεφάλαιο, Ε.Ε. – ΔΝΤ και τα πολιτικά τσιράκια τους.
Εμπρός οι εργατικές και νεολαιίστικες ανάγκες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,
έλληνες και μετανάστες,

Η Κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα σχεδιάζουν, για λογαριασμό του κεφαλαίου, σαρωτικά – αντιλαϊκά μέτρα σε ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια για όλους και να ανοίξουν το δρόμο για ακόμα παραπάνω.
Ανεβάζουν στα 6.000 ένσημα, ακόμα και παραπάνω, τα ελάχιστα που απαιτούνται για να θεμελιώσουμε την κατώτερη σύνταξη. Όσοι έχουν λιγότερα η σύνταξή τους θα κατρακυλήσει στα 200 και 300 ευρώ.
Τσακίζουν το ΕΚΑΣ, που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Καταργούν τα προνοιακά επιδόματα.
Θέλουν να εξαρτιέται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα που θα έχουμε, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε είδος πολυτελείας.

Αυτά τα μέτρα μας θίγουν όλους. Παλιούς και νέους ασφαλισμένους.
Έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Εμπεριέχονται στις αποφάσεις της ΕΕ για την οποία ορκίζονται πίστη παλιοί και νέοι σωτήρες.
Τα νέα μέτρα, αλλά και τα παλαιότερα, δεν έχουν στόχο όπως ισχυρίζονται, κεφάλαιο και κυβέρνηση, να σώσουν τα Ταμεία, αλλά να φτιάξουν πιο φτηνούς εργάτες, να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας στα δόντια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η τεράστια ανεργία, που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο για πολλά χρόνια και θα συνοδεύει τη ζωή μας για τα επόμενα, σε συνδυασμό με τα νέα σαρωτικά μέτρα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο..

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας περάσουν τη θηλιά στο λαιμό.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !

Δεν μπορούμε να περιμένουμε οι λύσεις των προβλημάτων μας να έρθουν από μόνες τους. Εμείς θα παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας.
Όλοι στον αγώνα
Διεκδικούμε:
 Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας και των ελάχιστων ημερών για συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
 Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για τους οικοδόμους.
 Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
 Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη βουλή και τις πιθανές εκλογές.
Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.
Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δε θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά την επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε βουλή και κυβέρνηση.
Μέσα απ’ αυτή την εξέλιξη, η μεν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών επιλογών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτός να αναλάβει τη διαχείριση και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού. Άλλωστε και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, για να βρει τους 180, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για να βρει τους 121, συμμαχώντας ακόμη και με «μνημονιακούς» βουλευτές, στόχο έχουν να μετατρέψουν το λαό σε παθητικό θεατή των εξελίξεων, να αναζητά δήθεν τον «καλύτερο» διαπραγματευτή εντός των αντιλαϊκών τειχών.
Αυτό που έχει άμεση ανάγκη ο λαός είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δε μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις, που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και «πίνουν νερό» στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου, που πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτεί την κατεδάφιση και όσων έχουν ακόμη απομείνει όρθια, σε όφελος των ίδιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας.
Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις, της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.
Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού, για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγεί οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία.

ΤΡΙΚΑΛΑ 09/12/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ώρα παλλαϊκού ξεσηκωμού για να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Η επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ εκφράζει τα τεράστια αδιέξοδα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου. Την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της. Την δραματική διάψευση success story και του «βγαίνουμε από το μνημόνιο» .
Με την απόφαση της επιτάχυνσης της προεδρικής εκλογής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου από το eurogroup, επιδιώκει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία για να προχωρήσει αμέσως μετά στην ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων που έχει συναποφασίσει με τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει στις πολιτικές της επιδιώξεις ακόμα και την υπόθεση της απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, σπρώχνοντας με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά την απεργία πείνας στα έσχατα όριά της και διακυνδυνεύοντας την ίδια του την ζωή.
Τώρα δεν είναι ώρα εκλογικής αναμονής. Είναι ώρα λαϊκού ξεσηκωμού. Είναι ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο για:
– την ανατροπή της κυβέρνησης και όλης της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
– – Για να σπάσουμε τα δεσμά των παλιών και νέων μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της μόνιμης επιτροπείας, της άγριας εκμετάλλευσης και του κυβερνητικού –κρατικού αυταρχισμού. Για να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι η διαχείριση, μέσα στο ίδιο πλαίσιο.
– Και πριν από όλα για να νικήσει η απεργία πείνας του ν. Ρωμανού και να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:
-τους εργαζόμενους και την νεολαία, όλο τον λαό, να κλιμακώσει τον πολιτικό του αγώνα με πολιτική απεργία, μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις τουλάχιστον όλες τις ημέρες των ψηφοφοριών, από τώρα και μέχρι τις 29 του Δεκέμβρη. Να συσπειρωθεί στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τις γειτονιές και να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Μόνο η καυτή ανάσα του λαού μπορεί να επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης.
– τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος να πρωτοστατήσουν στο μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, να συμβάλλουν με την κοινή τους δράση σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής, για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με την μνημονιακή καταστροφή και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος στην ελληνική κοινωνία
– όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς, να μπουν μπροστά στον λαϊκό ξεσηκωμό.Να ενισχύσουν άμεσα την κοινή τους δράση και την πολιτική τους συνεργασία για να ενισχυθούν οι αγώνες, για να ανοίξει ένας άλλος αντικαπιταλιστικός, αντιιμπεριαλιστικός δρόμος στην ελληνική κοινωνία, χωρίς χρέος και μνημόνια , ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

ANT.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συλλυπητήρια της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ
προς την οικογένεια και τους οικείους στου συντρόφου Βαγγέλη Καρανάσιου
που «έφυγε» σήμερα από κοντά μας

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Βαγγέλη Καρανάσιου.
Ο σύντροφος Βαγγέλη Καρανάσιος «έφυγε», σήμερα 10 Δεκέμβρη, από κοντά μας , σε ηλικία 73 ετών , μετά από άνιση μάχη, που έδινε για τη ζωή του τις τελευταίες μέρες , νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο. Ο πρόσφατος και αιφνίδιος κλονισμός της υγείας του αποδείχθηκε τόσο σοβαρός , ώστε δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει.
Ο σ. Βαγγέλη Καρανάσιος γεννήθηκε στο χωριό Πρίνος Τρικάλων . Παιδί φτωχής οικογένειας μπήκε στη βιοπάλη ,στον αγώνα για την επιβίωση, δουλεύοντας σε διάφορες δουλειές, για ένα διάστημα μετανάστης στη Γερμανία και για πολλά χρόνια υπάλληλος στο ΚΤΕΛ Τρικάλων , απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ήρθε κοντά στις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ ερχόμενος σε επαφή με τους Κομμουνιστές των Τρικάλων και ιδιαίτερα της γειτονιάς που ζούσε , της Αγίας Μονής, από τη δεκαετία του 1970. Το 1980 οργανώθηκε στο ΚΚΕ .
Όλα αυτά τα χρόνια , μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν πάντα παρών στους λαϊκούς αγώνες , στα προσκλητήρια μάχης του Κόμματος , στις κινητοποιήσεις του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, στη λαϊκή επιτροπή της Αγία Μονής.
Ήταν σταθερός και ακούραστος διακινητής του «Ριζοσπάστη» στη γειτονιά του αλλά και στις άλλες συνοικίες των Τρικάλων για πάνω από δυο δεκαετίες. Φρόντιζε να φτάνει στα λαϊκά σπίτια ο καθημερινός σύντροφος των Κομμουνιστών και του κάθε αγωνιστή , ο «Ριζοσπάστης». Δε λυπήθηκε ποτέ να δίνει δυνάμεις , ώστε να φτάνει η φωνή του ΚΚΕ παντού. Σε όλες τις συνθήκες κοινωνικοπολιτικές αλλά και καιρικές , με ήλιο αλλά και με μπόρες αποτελούσε το διακινητή παντός καιρού του «Ριζοσπάστη». Μέχρι και την τελευταία ώρα , πριν 10 μέρες , όταν άρχισαν να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί. Για αυτή του την προσφορά , στη διάδοση του Ριζοσπάστη ,είχε τιμηθεί από το Κόμμα
Φεύγει και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής του προσφοράς . Γι’ αυτό θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη , στις 12 το μεσημέρι , στη γειτονιά του, την Αγία Μονή, όπου και θα του πούμε το τελευταίο αντίο

ΤΡΙΚΑΛΑ 10/12/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
Περιφερειακή Προγραμματική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

Τους στόχους της Περιφερειακής Προγραμματικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, που διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ανέλυσαν σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Τάκης Γιαλαμάς, καθώς και οι βουλευτές Λάρισας Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής.

Όπως τόνισε ο Τ. Γιαλαμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ «οργανώνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση. Για τη Θεσσαλία αυτή η διαδικασία θα λάβει χώρα στη Λάρισα αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου και την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καλέσει όλους τους 130 περίπου φορείς από όλη τη Θεσσαλία, να τοποθετηθούν και να συμβάλουν σε 4 κεντρικούς προγραμματικούς άξονες (ανασυγκρότηση κοινωνίας, παραγωγική ανασυγκρότηση, προστασία-διαχείριση περιβάλλοντος & φυσικών πόρων, θεσμική ανασυγκρότηση Περιφέρειας).
Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, η εκλογική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις και απευθυνόμαστε στο θεσσαλικό λαό, καλώντας τον να συμβάλλει μαζί μ’ εμάς ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Δ. Γελαλής υποστήριξε ότι «η πολιτική των Μνημονίων δεν έχει αποτέλεσμα και όσα μέτρα έχουν ληφθεί, έχουν χειροτερέψει την κατάσταση και για την εθνική οικονομία και για τους φορολογουμένους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και έχει ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα ζητήματα (οικονομία, πρωτογενής τομέας, τουρισμός κοκ), και σκοπεύει να ξεκινήσει με τα πρώτα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση που έχουν αναγγελθεί ήδη από το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Θέλουμε όμως παράλληλα, και γι’ αυτό διοργανώνουμε τις προγραμματικές συσκέψεις, ο κόσμος να μας βοηθήσει με θέσεις που θα εκφραστούν από τους ίδιους σε αυτές, στην τελική συγκρότηση του προγράμματος αυριανής διακυβέρνησης της χώρας».

Η Ηρώ Διώτη επεσήμανε ότι «η επίσπευση της εκλογής ΠτΔ επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ήδη από την αναγγελία της πρόωρης ανάδειξης Προέδρου, ξεκίνησε επικοινωνιακή επίθεση, κύρια ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την τρομοκράτηση της κοινωνίας.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το δίλημμα ένα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος ψηφίσει για ΠτΔ ψηφίζει για συνέχιση των Μνημονίων. Η κυβέρνηση θα ρίξει όλα της τα “όπλα” στη μάχη για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών. Μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή για εμάς είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης του αυταρχισμού και της καταστολής και καλούμε τον κόσμο, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ανατροπή».

Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης τα μέλη της Γραμματείας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αντωνίου, Χρ. Γελαλής, Θ. Κουτσοκέρας, Γ. Κωσταρόπουλος και Μ. Σαρρής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Προγραμματικής Σύσκεψης είναι το εξής:
12:00 Άνοιγμα εργασιών ημερίδας (Δημήτρης Παπαϊωάννου, Συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας)
12:02 Χαιρετισμός κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
12:07 Χαιρετισμός κ. Αποστόλη Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων
12:12 Καλωσόρισμα – έναρξη εργασιών (Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ)
12:17 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία (Γιώργος Σταμπουλής, Υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία)
12:50 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
13:45 Παρεμβάσεις Θεσμικών, Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Συνδικαλιστικών Φορέων Περιφερειακής συγκρότησης
14:30 Διάλειμμα
14:40 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί Συμμετεχόντων Κομμάτων και Βουλευτών
15:10 Παρεμβάσεις (Φορέων – Συλλογικοτήτων – Ατομικές)
16:30 Κλείσιμο – Λήξη εργασιών
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Νίκη του αγώνα του Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης!
Οι μαζικές διαδηλώσεις νεολαίας, αλλά και εργαζόμενων, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Οι διαδηλώσεις αυτές όμως δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό.
Επεκτάθηκαν στην έκφραση της αγανάκτησης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην επίθεση του συστήματος σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που αφορά τη ζωή τους. Από το μισθό και τη δουλειά μέχρι τη μόρφωση και το δικαίωμα στην περίθαλψη.
Επεκτάθηκαν στην έκφραση αντίστασης απέναντι στην εντεινόμενη φασιστικοποίηση και κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, στην αστυνομοκρατία και την καταστολή κάθε αγώνα, στις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, στο βγάλσιμο στη παρανομία κάθε αγώνα που αντιστέκεται στη πολιτική του συστήματος, που διεκδικεί δικαιώματα.
Η κυβέρνηση με τη στάση της, με την αρχική της αδιαλλαξία απέναντι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και την άγρια καταστολή κάθε κινητοποίησης αλληλεγγύης σε αυτόν, ήθελε να δείξει ότι δεν υποχωρεί, ότι έχει πυγμή και δεν διστάζει απέναντι σε τίποτα. Ήθελε έτσι να στείλει μια προειδοποίηση σε όποιον και όποια αγωνίζεται αμφισβητώντας την πολιτική της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και της εξαθλίωσης του λαού, ένα μήνυμα φόβου και τρόμου στο λαό. Δεν τα κατάφερε όμως!
Ο Ν. Ρωμανός κρατώντας συνεπή στάση, δεν έκανε πίσω και προχώρησε και σε απεργία δίψας. Για να εφαρμοστεί το δικαίωμά του στη μόρφωση και όχι η «νομιμότητα» που επικαλούνται διάφοροι. Για να μην γινόταν, όπως δήλωσε, η αφορμή για να καταργηθεί και τυπικά το δικαίωμα στη μόρφωση των κρατούμενων, όπως επιδίωκε η κυβέρνηση με την αρχική της τροπολογία.
Με την τελική τροπολογία ο Νίκος Ρωμανός και το κίνημα αλληλεγγύης είχαν μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που δημιούργησε ρήγμα στην πολιτική φασιστικοποίησης της κυβέρνησης και απέδειξε ότι μόνο αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να έχουν όφελος για το λαό και όχι τα διάφορα νομικά και κοινοβουλευτικά παιχνίδια.
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τον Νίκο Ρωμανό αλλά και τους χιλιάδες νεολαίους και λαού που διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του και καλεί σε ένταση του αγώνα κατά της φασιστικοποίησης και της πολιτικής από την οποία αυτή εκπορεύεται.
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Με την ορμή της Νίκης του κινήματος αλληλεγγύης στο Ν.Ρωμανό, δυναμώνουμε το κίνημα ελπίδας και ανατροπής της κυβέρνησης, των μνημονίων, της Ε.Ε κ’ του ΔΝΤ.
Η θετική έκβαση του αιτήματος του Ν.Ρωμανού και η απόσπαση ενός ευνοϊκότερου πλαισίου για τις σπουδές των φυλακισμένων, είναι μία πρώτη νίκη.
Είναι πριν απ’όλα νίκη του ίδιου του Ρωμανού και των άλλων φυλακισμένων που συντάχθηκαν με “οδόφραγμα” τη ζωή τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση και την “απόδραση” μέσα απο τη γνώση.
Όμως ουσιαστικά είναι νίκη του κινήματος.
Είναι το λαϊκό κίνημα αλληλεγγύης που στήριξε και τροφοδότησε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Ν. Ρωμανού, που έθεσε στο κέντρο της συζήτησης το τεράστιο ζήτημα της δημοκρατίας, που συνέδεσε την δολοφονική στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα με την γενικότερη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική απέναντι στον λαό, που αποκάλυψε την προσπάθεια της ΝΔ και του Σαμαρά να εντάξει την δολοφονία Ρωμανού στην προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία μέσα από την επιχείρηση “Νόμος και Τάξη”!
Που κινητοποίησε τέλος εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικούς, διανοούμενους, γιατρούς κλπ.
Που απείλησε με εξέγερση στην περίπτωση θανάτου του Ν. Ρωμανού.
Αν δεν κυριαρχούσε η αντίσταση απέναντι στην υποταγή, η κυβέρνηση δέν θα είχε καμία αναστολή να εκτελέσει τον απεργό πείνας και να ξεδιψάσει σε ένα ακόμη μέτωπο, την λύσσα και την εκδικητικότητα που έχει απέναντι σε ότι επιχειρεί να αμφισβητήσει την “κανονικότητα” και τον “ρεαλισμό” της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε και των τραπεζών.
Αυτά ήταν τα στοιχεία που στρίμωξαν την κυβέρνηση, απομόνωσαν τον
ακροδεξιό συρφετό στα ΜΜΕ και τους οπαδούς της σιδερένιας τάξης απο τη χρυσή αυγή μέχρι τον Άδωνι και το “Ποτάμι”και επέβαλαν στο τέλος την υποχώρηση.
Το κίνημα λοιπόν νίκησε, όχι “η Βουλή”, ούτε η “συναίνεση” όπως προπαγανδίζουν διάφορα κέντρα του συστήματος, προσπαθώντας να μετατρέψουν σε “πολιτική νίκη” την ήττα που είχαν!
Τώρα δέν είναι ώρα επανάπαυσης και επικράτησης ενός κλίματος αυτοϊκανοποίησης και εφησυχασμού στο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.
Σε συνθήκες ολικής επαναφοράς του ολοκληρωτικού κράτους, την ώρα που αίρονται δημοκρατικές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα, ετοιμάζονται φυλακές τύπου Γ’ και ένας ακόμη γύρος μνημονιακής λεηλασίας είναι έτοιμος να ξεκινήσει σε συνθήκες πολιτικής και κοινοβουλευτικής αστάθειας, οποιαδήποτε νίκη μπορεί να είναι προσωρινή και ευάλωτη εάν δέν γίνει αφορμή για τη μόνιμη και σταθερή παρουσία και δράση ενός μάχιμου, ριζοσπαστικού και ανατρεπτικού δημοκρατικού, αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
Τώρα είναι ώρα, πατώντας πάνω σε αυτήν την πρώτη νίκη, να συνεχίσουμε την πάλη με διαδηλώσεις και απεργίες στις ημέρες εκλογής του ΠτΔ, να μην
αφήσουμε να πετύχουν τα σχέδια συνέχισης αυτής της πολιτικής.
Για να φύγει η άθλια αυτή κυβέρνηση και να ανατραπεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Να μην περάσει το νέο μνημόνιο.
Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο κυβερνητικός διαχειριστής.
Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει με τις δυνάμεις της σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ