22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ξεσηκωμός και στα Τρίκαλα με το Νέο Μνημόνιο (δελτία τύπου)

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να ορθώσει ξανά το ανάστημά του ενάντια στη νέα επίθεση που, με το ίδιο αντιδραστικό περιεχόμενο αλλά άλλο διαχειριστή, βρίσκεται μπροστά του. Να βγει μαζικά στους δρόμους ενάντια στη νέα συμφωνία-οδοστρωτήρα των λαϊκών δικαιωμάτων. Να ξεπεράσει την απογοήτευση, τη μοιρολατρία και το φόβο και να οργανώσει τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις του. Παντού! Στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις γειτονιές, όπου ζει και κινείται. Γιατί το δίκιο κρινόταν και συνεχίζει να κρίνεται στους δρόμους.

- Advertisement -

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7, στις 20:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

– ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!
– ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
– ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
– ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
– ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
– ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης στο Νομό μας, διοργάνωσαν οι γραμματείες του ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΜΑΣ, με την συμμετοχή Δ.Σ. από εργατικά, συνταξιουχικά σωματεία, σωματεία των ΕΒΕ, συλλόγους του Μαζικού κινήματος, στην αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων την Δευτέρα 13 Ιούλη 2015.
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Τρικάλων από τους υπεύθυνους των Γραμματειών ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ –ΠΑΣΥ – ΣΥΛ. Γυναικών – ΜΑΣ, με την συμμετοχή από τις διοικήσεις των ταξικών σωματείων, Συνταξιουχικών, συλλόγων των ΕΒΕ, Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές από συνοικίες της πόλης μας.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική – λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη.
Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον την οργάνωση του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για τη διεκδίκηση άμεσα από το κράτος, τους μηχανισμούς του και την εργοδοσία της εξασφάλισης της άμεσης πληρωμής των μισθών, των συντάξεων, του ταμείου ανεργίας, των επιδομάτων, για την προστασία όλων των ανέργων, την προστασίας της υγείας, την ενίσχυσή της με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, την χωρίς εμπόδια πρόσβαση στα φάρμακα, εξασφάλιση σε όλους φαγητού, νερού, ρεύματος, μετακίνησης.
Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο 3ο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗ!!
Όλοι στο Συλλαλητήριο που οργανώνει η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιούλη, στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ,
• Ενάντια στη νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ, που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων της, άμεση προτεραιότητά της η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Τρικάλων θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις-παρεμβάσεις, με σκοπό να ενημερωθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της:.

• Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ, με αίτημα την δωρεάν μετακίνηση ανέργων, απλήρωτων, χαμηλοσυνταξιούχων
• Παρέμβαση στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, με αίτημα να μην μείνει κανείς ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμισθεί η νοσηλεία και σίτιση των ασθενών, να λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική κανονικά και κατάργηση της συγχώνευσης με την παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας, κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς Εμβόλια κ.α.
• Παρέμβαση στη Διοίκηση του ΠΕΔΥ με αίτημα να μην μείνει κανείς Ασφαλισμένος – Συνταξιούχος χωρίς φάρμακα.
• Παρέμβαση στην Διεύθυνση της ΔΕΗ με αίτημα να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει, λόγω της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας ή της έλλειψης ρευστού για μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
• Παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, να παρέμβει: Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
• Παρέμβαση στο Δήμο – ΔΕΥΑΤ, να απαιτήσουμε το Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
• Παρέμβαση στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ στο νομό μας να απαιτήσουμε να βρει τώρα τρόπο π.χ. με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να πάρουν όλοι οι άνεργοι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το επίδομα στην ολότητά του.
Στις άμεσες προτεραιότητες της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης είναι η άμεση συγκέντρωση:
Α)Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως (λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες, κ.α)
Β) Φάρμακα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, κυρίως (αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις, κ.α).
Γ) Παιδικές τροφές μακράς διάρκειας, ρουχισμό κ.ά. Από το Σύλλ. Γυναικών.
Αυτά θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δοθούν, μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές της Πόλης, Αγροτικοί σύλλογοι σε χωριά, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (άποροι, άνεργοι, απλήρωτοι, κλπ).
Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των ταξικών σωματείων, των συλλόγων ΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Λαϊκές Επιτροπές στις Συνοικίες της Πόλης και οι αγροτικοί σύλλογοι σε χωριά, θα προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση των ανέργων, των απλήρωτων εργαζομένων, για να υπάρξει βοήθεια σε όποιους έχουν ανάγκη, σε παρεμβάσεις υπέρ αυτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν δανειακές υποχρεώσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δομές Υγείας και Παιδείας.
Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Τρικάλων, ανακοινώνει ότι ο χώρος που θα συγκεντρώνονται όλα τα παραπάνω είναι τα γραφεία των εργατικών σωματείων, Συνδικάτου Οικοδόμων – Συλλόγου Λογιστών – Συνταξιούχων ΙΚΑ, που βρίσκονται στον 1ο και 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
Η λειτουργία τους θα αρχίσει από την Πέμπτη 16/7 και τις ώρες 7.00 – 9.00 μ.μ, καθημερινά (πλην Σαββάτου-Κυριακής), από όσους θέλουν να προσφέρουν:
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα δώσει στην δημοσιότητα άμεσα ΤΗΛΕΦΩΝΑ καθώς και χώρο όπου θα στεγάζονται ο Σύλλογος Γυναικών, οι αυτοαπασχολούμενοι, στα οποία μπορεί να απευθυνθεί όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα (εργασιακό, διατροφικό, ιατρικό, με ρεύμα, νερό κλπ) ή όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην οργάνωση της αλληλεγγύης, με τη φυσική του παρουσία, με τρόφιμα ή με τις επιστημονικές του γνώσεις

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανεξαρτήτως, από την αξιολόγηση και την πολιτική εκτίμηση των σκληρών όρων που περιέχονται στο υπό διαμόρφωση 3ο πρόγραμμα, για το οποίο το ΠΡΑΤΤΩ θα τοποθετηθεί μετά από σύγκληση και συζήτηση των πολιτικών του οργάνων, δηλώνει ότι στηρίζει την Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Με όλες του τις δυνάμεις θα αγωνιστεί για την αποτροπή της επανάληψης των Ιουλιανών, με τα οποία θα επιχειρηθεί να επανέλθουν στην εξουσία τα μνημονιακά κόμματα, με συνέπεια την παρεμπόδιση του ξηλώματος της ολιγαρχίας και του συστήματος παρακμής.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς!
Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!
Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!

Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.
Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!
Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!
. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.
ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, 8.00 μ.μ.
πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟY

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ– ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία των ταξικων δυναμεων όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο 3ο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.
Ενάντια στη νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ, που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα!
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά.
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή.
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια !!!
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα.
Κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα.
Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα.
Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ & ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ!!!

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
Όλοι στο Συλλαλητήριο Σήμερα Τετάρτη 15 Ιούλη, στις 8.00 μ.μ.
στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Τετάρτη 15/7 όλοι/ες στη συγκέντρωση, στις 7 μμ στον Λευκό Πύργο

Παρασκευή 17/7 ανοιχτή συνέλευση,
στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων
Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα-μήνυμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα με συντριπτική πλειοψηφία, δηλώσαμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν γυρίζουμε πίσω στα μνημόνια. Ότι πέντε χρόνια οργανωμένης διάλυσης της οικονομίας, κατάργησης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, καταστροφής θέσεων εργασίας, συλλογικών συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, υγείας, ασφάλισης, παιδείας, δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αρκετά. Ως εδώ! Αναζητούμε ένα άλλο μέλλον, που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντά μας και όχι των δανειστών τοκογλύφων!

Δυστυχώς όμως αυτό το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ μετατράπηκε πραξικοπηματικά σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, σε ένα ΝΑΙ σε κάθε συμφωνία, με τους λεγόμενους εταίρους. Και ακριβώς μέσα σε μια βδομάδα υπογράφηκε πάση θυσία μια συμφωνία με τους «θεσμούς και τους εταίρους». Οι μνημονικές δυνάμεις, μέσα και έξω από την χώρα, ενώ έδωσαν «την μάχη του ΝΑΙ» και υπέστησαν μια συντριπτική ήττα, κατάφεραν τελείως πραξικοπηματικά, με πρόσχημα τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και τις 251 ψήφους των βουλευτών, όχι μόνο να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα και το μήνυμα του δημοψηφίσματος, αλλά και να μας φέρουν μια κατάπτυστη συμφωνία με τους «εταίρους».
Με αυτή τη συμφωνία, αποκαλύφθηκε στην ίδια μας τη χώρα, σε ολόκληρη την ΕΕ αλλά και σε όλο το πλανήτη, ότι αυτή η ΕΕ είναι η ένωση τοκογλύφων, εκβιαστών και οικονομικών δολοφόνων. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το ευρώ είναι το δόλωμα για τα εγκλήματά τους, Αυτή η κατάπτυστη συμφωνία όμως είναι και το αποτέλεσμα τόσο της δογματικής εμμονής , της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πάση θυσία στο ευρώ, όσο και των συνεχών υποχωρήσεών του, απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές.
Η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η περιβόητη συμφωνία με τους «εταίρους» είναι βαθειά αντεργατική, αντιλαϊκή και απάνθρωπη. Εκδικητική, τιμωριτική και ταπεινωτική για τον ελληνικό λαό, και παραδειγματική για όποιον (μέσα στην ΕΕ) θέλει ή σκέφτεται να πάει κόντρα στα Μνημόνια. Αυτή η συμφωνία δεν είναι το 3ο Μνημόνιο, αλλά το προσύμφωνο ενός 3ου Μνημονίου. και το οποίο θα είναι ακόμη χειρότερο από αυτή τη συμφωνία. Περιλαμβάνει τόνους, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, ύψους δύο ή τρεις δεκάδων δις ευρώ. Μειώσεις μισθών και συντάξεων (κύριων, επικουρικών, κατώτατων κ.α.) άμεσα και έμμεσα. Αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, γενικά ή ειδικά (ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ΕΝΦΙΑ κλπ). Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα και εποπτεία της δημόσιας περιουσίας (ύψους 50 δις!) από τους θεσμούς. Επιβολή μηχανισμού αυτόματης επέκτασης των Μνημονίων. Επιστροφή της Τρόϊκα, και των τοποτηρητών της. Ουσιαστική κατάργηση σχεδόν όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση το τελευταίο 5μηνο (εκτός του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση). Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργατικών κινητοποιήσεων κλπ! Όλα με τη σύμφωνη γνώμη των «εταίρων», των θεσμών, καθώς σύμφωνα με τη συμφωνία «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ή ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ …..»!

Και όλα αυτά, κάποια από τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα, θα είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζήτησης του 3ου Μνημονίου. Ενός 3ου Μνημονίου που η υπογραφή του αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες!
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Νικήσαμε με την ψήφο μας και την αντίστασή μας στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όχι μόνο τους Ευρωπαίους τοκογλύφους της Ε.Ε. – Γερμανίας, που μας απειλούσαν επί μία εβδομάδα, αλλά και την μνημονιακή 5η Φάλλαγγα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕξαπάτησης, εργοδοτών, μαυραγοριτών, βιομηχάνων, επιμελητηρίων, «επιστημόνων» και «ειδικών», συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ που το μόνο μέλλον που βλέπουν είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής μας σε αποικία χρέους, με τους ίδιους σε ρόλο επιστάτη της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.

Όλοι/ες έξω στις πλατείες – Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο, που καταστρατηγεί την απόφασή μας της 25ης Γενάρη και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ’ αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα::

· Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
· Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
· Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
· Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.
· Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
· Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ

-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η κυβέρνηση μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων υπέκυψε στους εκβιασμούς των δανειστών και του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, αποδεχόμενη μια ταπεινωτική συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο μνημόνιο.
Η συμφωνία εμπεριέχει όλα τα άγρια ταξικά μέτρα που απαιτούσαν οι δανειστές πριν και μετά τις εκλογές, θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και φέρνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αντιμέτωπο με το φάσμα της καταστροφής.
Είναι σαφές –παρά την προπαγάνδα κυβερνητικών στελεχών–ότι με το νέο μνημόνιο θα κληθούν να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, τα συνήθη υποζύγια, προκειμένου να (ξανά)ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες και να εξασφαλιστούν σε βάθος 30ετίας οι τοκογλύφοι δανειστές.
Ως εδώ!
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Η λαϊκή εντολή που πήρε στις 25 Ιανουαρίου καθώς και το πρόσφατο 62% του Δημοψηφίσματος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.
Η στρατηγική της ομαλής πορείαςπρος τον «έντιμο συμβιβασμό», η στρατηγική που ποινικοποιούσε κάθε σκέψη για έγκαιρη προετοιμασία εναλλακτικών λύσεων, αποδείχθηκε αδιέξοδη.
Είναι αυτή η στρατηγική-πέρα και έξω από τις συλλογικές αποφάσεις που συμπυκνώνονται στη κατάργηση των μνημονίων και στο «καμία θυσία για το ευρώ»- που μας φέρνει αντιμέτωπους με την αντίφαση η «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» να καλείται να ψηφίσει και να εφαρμόσει τις χειρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πιο αδύναμων κοινωνικών τάξεων.
Πρόκειται για τραγωδία το γεγονός ότι αυτές οι πολιτικές θα εφαρμοστούν στο όνομα αυτής της Αριστεράς που τα πέντε μνημονιακά χρόνια έδωσε τόσες σκληρές μάχες ενάντιά τους.
Σε αυτή τη τραγωδία δεν θα μείνουμε θεατές, ούτε θα συμμετέχουμε ως κομπάρσοι.
Η Αριστερά που οικοδομήθηκε, από τη Γένοβα στο Δεκέμβρη του ΄08, από τις Πλατείες στις μικρές και μεγάλες μάχες της τελευταίας 15ετίας, υπέστη μια δεινή ήττα.
Δεν θα επιτρέψουμε να συντριβεί.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Επιτροπής για το ΟΧΙ του λαού, σύσκεψη συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, κινημάτων, αγωνιστών και συνδικαλιστών, και έγινε συζήτηση πάνω στις συγκλονιστικές εξελίξεις που ζούμε στη χώρα μας και στις κοινές πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν για την κινητοποίηση και τη δράση της κοινωνικής πλειοψηφίας, με αφορμή την νέα επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δυνάστες των λαών, είτε τρόικα, είτε “θεσμούς” τους αποκαλεί κανείς, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, συγκέντρωση ενάντια στο νέο μνημόνιο και στην αντιλαϊκή λαίλαπα που θα επιφέρει τεράστια κοινωνική καταστροφή, φτώχεια και εξαθλίωση.
Καλούμε σε μαζική, μαχητική συμμετοχή τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία, την αγροτιά που επιχειρείται να ισοπεδώσει και να εξαφανίσει το νέο μνημόνιο, τα σωματεία και τα συνδικάτα, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις, τοπικά κινήματα και όλες και όλους τους πολίτες που αντιδρούν στα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30 μμ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ