13.9 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων

Τέσσερα «αν» για τις καγκελόφραχτες παρελάσεις

- Advertisement -

Αν οι γονείς δεν μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά τους, τι νόημα έχουν οι σχολικές παρελάσεις;
Αν τα παιδιά και οι συμμαθητές τους δεν μπορούν να χαρούν, τι νόημα έχουν οι σχολικές παρελάσεις;
Αν τα κόμματα δεν σέβονται τις τοπικές κοινωνίες, τι νόημα έχουν οι σχολικές παρελάσεις;
Αν οι «άρχοντες» δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τους «αρχόμενους», τι νόημα έχουν οι σχολικές παρελάσεις;
Οι παρελάσεις είτε θα είναι γιορτή για τους μαθητές και την κοινωνία, είτε θα καταργηθούν.

Tο Ποτάμι Ν.Τρικάλων

 


 

 

Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οδεύει σε

επικίνδυνα μονοπάτια με ευθύνη της δημοτικής πλειοψηφίας

 

Είναι πραγματικά ευτύχημα το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας περιλαμβάνει έξι διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις .

Η λειτουργία του ανώτερου πολιτικού οργάνου του τόπου μας , ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας απαιτεί πάνω από όλα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις παραδοχές του κανονισμού λειτουργίας και σοβαρότητα στη λήψη των αποφάσεων από όλες τις πλευρές .

Προς αυτή την κατεύθυνση ψηφίστηκε ομόφωνα σχεδόν, πριν τέσσερα χρόνια ένας κανονισμός λειτουργίας που πάνω από όλα κατοχυρώνει το δικαίωμα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται, να προτείνουν , να ελέγχουν, να ασκούν κριτική.

Εξάλλου τα δικαιώματα της πλειοψηφίας τα έχει κατοχυρώσει επαρκώς το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα του «Καλλικράτη» που καθιστά τα εκλογικά μειοψηφικά ποσοστά, σε απόλυτη εξουσία ενός Δήμου.

Η Δημοκρατία όμως κρίνεται κυρίως από την άσκηση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, αυτά που στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέβλεψε να προασπίσουν ο Πρόεδρος του σώματος και η δημοτική αρχή.

Αρχικά δεν έδωσε το λόγο στους κ.κ. Χατζηγάκη και Μητσιούλη, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, για να τοποθετηθούν στο σημαντικό ζήτημα της κανονιστικής διάταξης του «Μύλου των Ξωτικών», αν και το ζήτησαν επίμονα, αφού η ανάπτυξη της εισήγησης ήταν ελλιπέστατη και τα ερωτήματα που τέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, παρέμειναν αναπάντητα.

Στη συνέχεια απαγόρευσε να απαντηθεί από την αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γάλλου–Δαλκαφούκη ερώτημα που έθεσε ο Δημήτρης Παπαθανασίου , ερώτημα προέκυπτε με βάση το ακριβές περιεχόμενο της εισήγησης των οικονομικών υπηρεσιών, προφανώς για να την προφυλάξει από πολιτικές «κακοτοπιές».

Το αποκορύφωμα όμως των ατυχούς εμπνεύσεως χειρισμών, ήταν η άρνηση του προεδρείου να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», ώστε να δευτερολογήσουν σχετικά με τα θέματα που είχαν ανακύψει από την τοποθέτηση που είχε μόλις κάνει ο κ. Δήμαρχος και την άρνηση του προεδρείου ώστε να μην απαντηθεί το ερώτημα που είχε τεθεί.

Υπερίσχυσε δυστυχώς και μάλιστα με φραστική ένταση η λογική του «ψηφίζουμε όπως η εισήγηση», χωρίς διάλογο, χωρίς διαβούλευση, μία εισήγηση όμως που τις περισσότερες φορές αποφεύγουν να κάνουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.

Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η καταστρατήγηση βασικών κανόνων λειτουργίας το οργάνου, με την απλή επίκληση ενός ιδιότυπου «πολιτικού τσαμπουκά» που πηγάζει σαφώς από την «υπεροπλία» του συσχετισμού των αριθμών.

Αντί η δημοτική αρχή και η δημοτική πλειοψηφία να εξαντλούν τις σαφώς αντιδημοκρατικές τους μεθοδεύσεις τους, ώστε να «φιμώσουν» τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που τους «χαλάνε» την επικοινωνιακή τους σούπα περί δήθεν «επανεκκίνησης» του Δήμου, ας προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα τα προβλήματα του Δήμου, των χωριών και της πόλης, με επάρκεια πολιτικών επιχειρημάτων και αυτοδιοικητικών στοχεύσεων .

Πάνω από όλα όμως ας προσπαθήσει να σεβασθεί του κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου .

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει οδηγήσει το Δήμο σε επικίνδυνα μονοπάτια αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, αλλά και υποβάθμισης της αποστολής των αιρετών εκπροσώπων, γεγονός που δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 


 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΣΥΛ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ(μέλος της ΟΓΕ)  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

της 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΡΙΚΑΛΑ 29 Οκτώβρη 2014

 

 

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συνέντευξη.

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ- μαζί με τα εργατικά σωματεία:

ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

Με σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων:

ΨΥΚΤΙΚΩΝ – ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ-ΕΒΕ Καλαμπάκας- ΕΒΕ Φαρκαδώνας.

Συλλόγους: Γυναικών- αγροτικούς συλλόγους ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ και ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ανταποκρινόμενοι στην οργάνωση του συλλαλητηρίου στην 1η Νοέμβρη και την δίμηνη δράση του ΠΑΜΕ, γίνεται πλέον φανερό ότι η πρωτοβουλία που πήραν, κάθε μέρα συσπειρώνει νέες δυνάμεις δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

Έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ και έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών – σπουδαστών φθάνοντας ως τώρα τις 889!!

Στο νομό μας, συμμετοχή για το Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, καλούν με συνεδριάσεις και αποφάσεις των Δ.Σ., με Γενικές Συνελεύσεις:

  • Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
  • Σύλλογος Ο.Τ.Α. Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
  • Σύλλογος εργαζομένων Χρόνιων Παθήσεων Ν. Τρικάλων

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη έχουμε απευθυνθεί και σε πολλά σωματεία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, καλέσαμε Δ.Σ., να συνεδριάσουν βάλαμε το πλαίσιο πάλης στα Δ.Σ. στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως π.χ. στην ΕΛΜΕΤ και δεν πήραν απόφαση με ευθύνη των πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ρόλος αυτών των συμβιβασμένων ηγεσιών, η στάση τους στα μεγάλα οξυμένα προβλήματα που ζουν εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, άνεργοι-ανασφάλιστοι- απλήρωτοι κι αυτό είναι ένα σοβαρό κριτήριο οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη γιατί ούτε θέλουν αλλά και ούτε μπορούν να παλέψουν, να οργανώσουν την πάλη και να υπερασπιστούν την μόνιμη και σταθερή δουλειά!!!

Απευθυνθήκαμε στην Διοίκηση του Ε.Κ.Τρικάλων να συνεδριάσουν να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση του Συλλαλητηρίου, ως τώρα δεν έχει συνεδριάσει.

Για άλλη μια φορά αυτή η πληωψιφία του Ε.Κ.Τ. ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποδεικνύεται ότι είναι μακριά και πέρα από τα οξυμένα προβλήματα ακόμα και όταν στο νομό μας πάνω από 13.000 είναι οι άνεργοι και πόσοι ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, απολυμένοι, νέοι με προγράμματα των 200 ευρώ και ένας μεγάλος αριθμός από λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Μπροστά σ΄αυτή την στάση τους, καλούμε τον κάθε εργάτη, άνεργο να τους γυρίσουν την πλάτη γιατί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να πάρουν μέρος με τις οικογένειες τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, να συναντηθούν και να ενώσουν την φωνή με χιλιάδες εργάτες, άνεργους, ανθρώπους του μόχθου, να ακουστεί η δική μας ΦΩΝΗ!

Είναι σημαντική η δράση που αναπτύσσεται τους τελευταίους 2 μήνες με πρωτοβουλία των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ σωματείων και συλλόγων έξω από τον ΟΑΕΔ για την προστασία των ανέργων, σε εφορία για την κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, σε χώρους της Υγείας, ΠΕΔΥ Νοσοκομείο για το δικαίωμα σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε Δήμους και Περιφέρειες για τα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Σε όλα αυτά από το πιο μικρό μέχρι το πιο σοβαρό πρόβλημα οι δυνάμεις αυτές ήταν στην πρώτη γραμμή.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, ταξική απάντηση.

Ούτε η τσιμουδιά, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση για άμεση ανακούφιση.

 

Τα μέτρα παραμένουν και τρώνε τα σωθικά μας.

 

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στη καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από την στάση μας.

Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε, θα εξαρτηθεί από την στάση μας.

Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας. Να τους αναγκάσουμε

σε υποχώρηση!

Αυτή η μάχη μας χωρά και μας αφορά όλους!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Πριν απ΄όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο ρων 360 ευρώ.

Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και 511 ετρώ, τον εργαζόμενο που είδε τον μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.

Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά κοστίζουν, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να συμφωνήσει να δουλεύει 8 ώρες και να πληρώνεται τις 2, τον εργαζόμενο που πιάνει δουλειά για 1 μήνα και μένει όμηρος μήπως και του ανανεώσουν την σύμβαση.

Χωράει τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.

Αφορά το σύνολο των εργατικών λαϊκών οικογενειών

Είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι και είναι οι εκμεταλλευτές

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

üΟυσιαστική προστασία των ανέργων τώρα

üΚάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία

üΕπίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ

üΝα σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

 

 

 

Η μαζικότητα και η δυναμική του συλλαλητηρίου θα αποτελέσει μεγάλο σταθμό για το εργατικό κίνημα και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα

 

  • Μήνυμα αντίστασης σε Κυβέρνηση και Βιομήχανους στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει.
  • Μήνυμα διεκδίκησης και άμεσης επίλυσης των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
  • Μήνυμα ανάσχεσης της υποχώρησης που έχει σήμερα το εργατικό κίνημα.
  • Μήνυμα ανασύνταξης και οργάνωσης της εργατικής τάξης
  • Μα πάνω απ’ όλα μήνυμα αντεπίθεσης προς την Κυβέρνηση (ΝΔ—ΠΑΣΟΚ) τους Βιομήχανους και την Ε.Ε

 

Η Κυβέρνηση μαζί με τα αφεντικά της τους Βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλα τα τρωκτικά του συστήματος και την Ε.Ε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς και τα μέσα που διαθέτουν για να μην έχει επιτυχία το συλλαλητήριο, για να έχουν να λένε μετά ότι οι εργαζόμενοι αποδέχονται την πολιτική μας άρα και τα επόμενα αντεργατικά μέτρα που θα πάρουν.

Γιατί δεν θέλουν ένα εργατικό κίνημα ταξικά οργανωμένο που θα συγκρούεται ως τάξη προς τους εκμεταλλευτές της.

Ή το πολύ πολύ να το αξιοποιούν –όπως έχει αποδειχθεί –για να διεκδικεί αιτήματα των βιομηχάνων όπως φτηνό ρεύμα, χαμηλή φορολογία, δηλαδή να είναι κάτω από ξένες σημαίες και όχι κάτω από τις σημαίες του ταξικού αγώνα και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Να μην τους δώσουμε αυτή τη χαρά, παρά να τους

ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Να βουλιάξει το Σύνταγμα από εργάτες που θα βροντοφωνάζουν

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Όσοι με τη στάση τους στέκονται αρνητικά και προβοκάρουν με οποιοδήποτε τρόπο τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην ουσία στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Είναι εχθροί της εργατικής τάξης και πρέπει να απομονωθούν.

Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό μεσαίωνα!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή !

üΝα μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

üΑυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα,

στις συντάξεις.

üΝα πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των

παιδιών μας στα χέρια μας.

üΝα μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας,

από τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

üΕδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους ως βάση για αυξήσεις.

üΥπογραφή κλαδικών συμβάσεων.

üΝα καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας των 586

και 511 ευρώ.

üΝα βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.

üΝα καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

üΚατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των νόμων της φοροληστείας.

üΝα μην επιτρέψουμε το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, να αποτελέσει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες της τάξης μας.

Στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, αντιπαραβάλλουμε την ελπίδα των ταξικών και οργανωμένων αγώνων, της αλληλεγγύης και της καθολικής σύγκρουσης σε όλα τα επίπεδα!

Στις αυταπάτες του λιγότερου κακού, αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, που μόνο αυτοί ανέτρεψαν την βαρβαρότητα.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!

Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!

Απαιτούμε λύσεις με βάση τις σημερινές μας ανάγκες.

Όλοι στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη!!

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, με πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ελεημοσύνη που μας υπόσχονται και τις «αντοχές της οικονομίας» με τις οποίες μας νουθετούν.

Κλιμακώνουμε με την 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 27 του Νοέμβρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τα Δ.Σ. που συναντηθήκαμε ως τώρα και έχουν πάρει αποφάσεις στην οργάνωση και συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους, να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους τη συζήτηση για την οργάνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, στις 27 του Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. Καλούμε μέλη των Δ.Σ. των εργατικών σωματείων που δεν έχουν συνεδριάσει ή εκεί που έγιναν συνεδριάσεις των Δ.Σ. και Συνελεύσεις και δεν συζητήσανε και δεν πήραν απόφαση για το συλλαλητήριο, να προσπεράσουν , να γυρίσουν την πλάτη αυτών των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργίας με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ.

Ο δρόμος που έχει ανοίξει η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη, στις 12 στο Σύνταγμα, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στο συντονισμό δυνάμεων, να συνεχιστεί με νέα δυναμική, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χωριό του νομού μας.

Με πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας, η απεργιακή κινητοποίηση και η συμμετοχή με το ΠΑΜΕ, να είναι ακόμα ένα πιο ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Η μετακίνηση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η αναχώρηση θα γίνει από την οδό: Λαρίσης (έξω από την ταβέρνα ΚΩΣΤΑΡΑ) το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 5.00 το πρωί.

 

 

 

 


 

 

Τί φοβούνται οι απόγονοι των ναζί από το άκουσμα (και μόνο της μουσικής) του ύμνου του ηρωικού ΕΑΜ; 

Για όσους από εδώ και στο εξής αναρωτηθούν γιατί οι ναζί της Χρυσής Αυγής από τα βρωμόνερα των υπονόμων, σουλατσάρουν κορδωμένοι στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, ας ακούσουν τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού Πλεύρη και ας διαβάσουν τα σχόλια του κατοικίδιου των τηλεοπτικών παραθύρων πρώην υπουργού της κυβερνητικής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για το άκουσμα της μουσικής τού ύμνου του ΕΑΜ στην παρέλαση στο Χαλάνδρι.

Οι οσφυοκάμπτες των επιχειρηματικών συμφερόντων, των  Βρυξελλών και του Βερολίνου, οι οπαδοί του ΝΑΙ στα μνημόνια, στους νόμους της εξαθλίωσης, της υποταγής στα συμφέροντα των τραπεζών, της ισοπέδωσης  του λαού και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας, ανατριχιάζουν στο άκουσμα των ήχων που ξεσήκωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του  λαού, όταν ύψωσε το ανάστημά του και πήρε τα όπλα για να αναμετρηθεί με το πανίσχυρο τέρας της ναζιστικής πολεμικής μηχανής, την ώρα που οι πολιτικοί πρόγονοι των Γεωργιάδη-Πλεύρη συνθηκολογούσαν και συνεργάζονταν με τους κατακτητές.

Κρύβουν τον πραγματικό τους φόβο πίσω από ανιστόρητες ανοησίες.

Φοβούνται στην πραγματικότητα ότι μπορεί ο εξαθλιωμένος λαός, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της πείνας, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο φαινομενικά ανίκητο τείχος που έχουν υψώσει για να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά τους ανήκει.

Φοβούνταιότι ο λαός μπορεί να πιάσει το νήμα της ηρωικής αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, για να αναμετρηθεί με ταξικούς και κοινωνικούς όρους και αιτήματα αυτή τη φορά, με αυτούς που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Με  το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο  που δε διστάζει να ρίξει μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους του έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους και να επεκτείνουν τη δύναμή και την εξουσία τους.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 


 

 

ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ…
74 χρόνια μετά, φαντάζει ακόμα ηρωική η αντίσταση του λαού μας, κόντρα στις στρατιές του φασισμού. Ενός λαού, που ακόμα και όταν η κυβέρνηση Τσολάκογλου συνεργάστηκε με τους κατακτητές, δε σταμάτησε ούτε στιγμή να πολεμά για την ελευθερία του. Ενός λαού, που, μέσα από την ίδρυση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ – του μεγαλύτερου αντάρτικου στρατού στην Ευρώπη – δεν θέλησε απλά και μόνο πίσω την παλιά σκλαβωμένη «ελευθερία», αλλά πολέμησε τη φτώχεια και τη μιζέρια, αναζητώντας μια καλύτερη και δίκαιη ζωή μετά το διαφαινόμενο τέλος της κατοχής.
Και τότε όμως, όπως άλλοστε συμβαίνει και τώρα, βρήκε μπροστά του τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους δοσίλογους, που αν και υπήρξαν τα πιο βίαια και απάνθρωπα εργαλεία στα χέρια του κατακτητή, πραγματοποιώντας σειρά εγκλημάτων, φορούσαν πάντα το μανδύα του «πατριώτη». Οι σημερινοί δηλωμένοι οπαδοί τους, αντίστοιχα εθνικιστές και «πατριώτες», δε θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία: τρομοκρατούν όποιον δε συμβιβάζεται και αγώνιζεται, λειτουργούν ως τάγματα εφόδου των αφεντικών κόντρα σε απεργούν, δολοφονούν αγωνιστές, όπως ο Παύλος Φύσσας.
Ακούγεται λοιπόν σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! Για ακόμα μια φορά, καλούμαστε να αγωνιστούμε, ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας, που μας οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση. Δηλαδή την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, στο ντόπιο κεφάλαιο. Αλλά και κόντρα στα πιο πιστά σκυλιά τους, σε αυτούς που, ίσως ακόμα και σήμερα παρουσιαστούν να τιμούν την αντίσταση του λαού μας καταθέτοντας στεφάνια, αλλά στην πραγματικότητα μισούν κάθε αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Στους σύγχρονους φασίστες και στους οπαδούς τους.
Γιατί μόνο έτσι τιμάμε όσους έπεσαν τότε, αγωνιζόμενοι κόντρα στο φασισμό, ντόπιο και ξένο. Όχι με παραφορτωμένα στεφάνια και βαρύγδουπους λόγους, αλλά με συνεχή αγώνα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

…ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ!

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 


 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ