16.4 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων – κομμάτων Τρικάλων

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:TO KOKKINO TO NHMA TO KΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ,ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014:TO KOKKINO TO NHMA TO KΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ,ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

- Advertisement -

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή,
αγώνας,ρήξη,ανατροπή,
έτσι ακούγεται καιρό στους δρόμους από όσους,σε πείσμα πάντα των καιρών,διεκδικούν κι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή και μια άλλη κοινωνία…
ΖΕΙ-ΖΕΙ-Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ,ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ,ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ,
επίσης φωνάζουν και γυμνάζουν τη μνήμη μας…
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
συνεχίζουν να θυμούνται…
Οκτώβρης-Σικάγο,Κομμούνα,Ισπανία,μια μέρα η επανάσταση δε θα’ναι ουτοπία,
επιμένουν και σπέρνουν εφιάλτες…
ΜΙΡ-ΦΕΝΤΑΓΙΝ-ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ-ΒΙΕΤΚΟΓΚ
και χτυπούν τα πόδια τους δυνατά στο οδόστρωμα…
Το Πολυτεχνείο δεν τέλειωσε για μας,Κουμής-Κανελλοπούλου-Αλέξης-Καλτεζάς,
κάνοντας τα μάτια να υγραίνονται…
Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς,λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
και οι φωνές γίνονται κραυγές…
Ε λοιπόν…
“..Το παλιό απ’την καρδιά τίναξε το!
Τα δικά μας πινέλα είν’ οι δρόμοι.
Οι πλατείες- οι δικές μας παλέτες.
Των καιρών το βιβλίο
το χιλιόφυλλο,
δεν τραγούδησε την επανάσταση ακόμα.
Φουτουριστές μου εσείς, παλιόφιλοι,
τυμπανοκρούστες και ποιητές, στους δρόμους!”
έλεγε ο Μαγιακόφσκι!
Η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ…
και θα τη γράψουμε εμείς!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ.,ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Νοέμβρης 1973: η ηρωική εξέγερση της νεολαίας και των εργαζομένων ενάντια στην ξενοκίνητη Χούντα σήμανε την αρχή του τέλους της δικτατορίας, διατράνωσε την απαίτηση ενός λαού να γράψει ιστορία με βάση τις δικές του ανάγκες
Νοέμβρης 2014: στην εποχή της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και των πολεμικών συγκρούσεων ακόμα και στη γειτονιά μας. Στην Ελλάδα των μνημονίων, που επιβάλλουν ΕΕ –ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί τους εκφραστές, στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ψωμί:
• αυτοκτονίες (4.000 στη μνημονιακή Ελλάδα), ανεργία (πάνω από 30% η πραγματική ανεργία, 60% η ανεργία στις ηλικίες ως 25 ετών),
• διαθεσιμότητες, απολύσεις, μισθοί – συντάξεις χαρτζιλίκι, απλήρωτη ή μαύρη εργασία.
• ελαστικές σχέσεις εργασίας, 3.000.000 ανασφάλιστοι, προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας (πρώτος ο Λομβέρδος καλεί τους εκπαιδευτικούς να καλύπτουν κενά στα σχολεία χωρίς μισθό αλλά μόνο με … μόρια),
Παιδεία:
• συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων,
• τράπεζα θεμάτων συνεχείς εξετάσεις, συνεχής «αξιολόγηση»,
• λειτουργία του σχολείου και του πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια / «νέου» τύπου σχολείο, ένα σχολείο για λίγους και ο καιάδας για τους πολλούς.
Ελευθερία:
• επιστρατεύσεις απεργών, απαγορεύσεις απεργιών και πορειών,
• εργοδοτική τρομοκρατία, κατάργηση συνδικαλισμού, ποινικοποίηση αγώνων, στοχοποίηση και διώξεις αγωνιστών,
• τρομοκράτηση μαθητών με συλλήψεις – εφόδους εισαγγελέων, αστυνομίας στα σχολεία,
• πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ,
• ενίσχυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως απότοκο της πολιτικής των κρατούντων.
Το Πολυτεχνείο έρχεται να μας θυμίσει ότι οι μαζικοί αγώνες μπορούν να φέρουν ανατροπές. Και οι καιροί μας είναι ανατρεπτικοί. Να φοβούνται οι σύγχρονοι δυνάστες που φυλακίζουν ανάγκες και δικαιώματα. Γιατί καμιά χούντα δεν είναι ανίκητη. Γιατί τα υπόγεια ρεύματα κάποτε ξεσπούν και νικούν.
Τότε μπορέσαμε.
Δεν έχουμε δικαίωμα να μην μπορέσουμε τώρα

 

Kαλούμε σε:
• εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει στη Σουίτα Αrt Cafe, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. με θέμα: Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά: Ούτε Ψωμί, Ούτε Παιδεία, Ούτε Ελευθερία Συζητάμε:
– με εκπαιδευτικό, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια
στις διαθεσιμότητες,
– με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ
Λάρισας,
– με τον Στέφανο Μολόχα, φοιτητή και διωκόμενο
αγωνιστή του νεολαιΐστικου κινήματος.
Τραγουδάμε με μουσική που σημάδεψε την εξέγερση του Νοέμβρη και κάθε εξέγερση μέχρι τις μέρες μας…

• Σε συγκέντρωση-πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5:30 το απόγευμα
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
“Άνθρακες ο θησαυρός” η ρύθμιση των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων
για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ.
Τα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση και το «κούρεμα» των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων προς τις τράπεζες κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας .
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ακόμη ρύθμιση, απόλυτα εναρμονισμένη στα μέτρα των τραπεζών.
Με τη ρύθμιση δε θα ωφεληθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, αφού δεν προβλέπεται «κούρεμα» των τεράστιων χρεών τους. Επίσης, μέσω των πρόσθετων εγγυήσεων και διαδικασιών που επιβάλλει, σφίγγει ακόμα περισσότερο τη “θηλιά των τραπεζών” στο λαιμό τους , προκειμένου να ενταχθούν στις όποιες ρυθμίσεις. Η αναγκαία κρίση της τράπεζας που θα αποφασίζει ποιες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες αφήνει έξω ακόμα και από τις στοιχειώδεις ρυθμίσεις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους όπως κι αυτούς που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους. Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίοι οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία, έκλεισαν το μαγαζί ή τη βιοτεχνία τους και τους έμεινε το δάνειο στην τράπεζα θα κληθούν να αποπληρώνουν, να παραμένουν υπερχρεωμένοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα Έτσι, οδηγούνται σε αφανισμό για να εισπράξουν οι τράπεζες ό,τι έχει απομείνει από τα περιουσιακά τους στοιχεία
Όσοι από τους αυτοαπασχολούμενους ή από τις μικρές επιχειρήσεις καταφέρνουν να ενταχτούν στις διατάξεις της συγκεκριμένης ρύθμισης θα συνεχίσουν να είναι δέσμιοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με τους όρους που «προτείνονται» οι περισσότεροι από αυτούς που θα ενταχθούν δε θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα καταλήξουν να χάσουν ακόμα περισσότερα.
Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια είναι τραπεζοκεντρική ,γιατί στόχο έχει τη βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι η ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών. Διασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων, με εμπράγματες εγγυήσεις και νέες εισπρακτικές διαδικασίες, προβλέποντας νέες πρόσθετες επιδοτήσεις προς τις τράπεζες για τη ρύθμιση όσων δανείων κρίνουν σκόπιμο
Επιπρόσθετα , δίνει τη δυνατότητα για ευνοϊκές ρυθμίσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με ληξιπρόθεσμες οφειλές και βελτιώνει τους όρους χρηματοδότησης για τους επιχειρηματικούς ομίλους που ήδη πανηγυρίζουν. Τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων επιχειρηματιών θα τα φορτώσουν και πάλι στο λαό μέσω της φοροεπιδρομής
Σε τραπεζοκεντρική λογική είναι και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τους ενδιαφέρει η βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δε μιλάνε για πραγματικό κούρεμα των δανείων.
. Σήμερα, τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και οι επαγγελματίες έχουν ανάγκη από άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη θηλιά των τραπεζών, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα όπως διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και ουσιαστικό «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου, διετή πάγωμα τοκισμού και για τους ανέργους πάγωμα αποπληρωμής, χωρίς να “γεννάει” τόκους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Είναι μια πρόταση που έρχεται κόντρα και σε αντίθεση με τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος , έρχεται σε ρήξη με τα συμφέροντα αυτά.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 13/11/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής. Το ότι μετά από πολύ καιρό η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων εμφανίζεται με κείμενο που υπερασπίζεται τον φασίστα πρύτανη Φορτσάκη αποδεικνύει ποιο είναι και το πραγματικό τους ποιόν. Μιλούν για Αριστερό κατεστημένο στις σχολές αυτοί που με τα πάρτι τους και τα μπουζούκια έχουν μετατρέψει τις σχολές σε ξενυχτάδικα. Αυτοί που κάνουν πλάτες στο ξεπούλημα της Δημόσιας παιδείας και της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Αλήθεια τι έχει να μας πει η ΟΝΝΕΔ Τρικάλων για την υποβάθμιση των τοπικών τμημάτων του νομού μας; Για τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία των Τρικάλων ως απόρροια της πολιτικής των μνημονίων που στηρίζει η ΟΝΝΕΔ; Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από τα πολιτικά τσουτσέκια των ακτιβιστών της δεξιάς που κάποτε κυκλοφορούσαν με τσεκούρια και σήμερα περιφέρονται με τα κουστούμια τους στο Μαξίμου συνομιλώντας ανοιχτά με τους νεοναζί της χρυσής αυγής. Όσο για τον αγώνα των 300 μεταναστών ως Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν δίπλα τους γιατί για την Αριστερά οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης. Σας έχουμε και νέα το άσυλο θα επιστρέψει προσεχώς στα Ελληνικά πανεπιστήμια γιατί η κυβέρνηση σας τα έχει φάει τα ψωμιά της, και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα επιβάλλει την νομιμότητα της εργατικής τάξης και του κόσμου της δουλειάς. Η νεολαία δε θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Στηρίζουμε τους φοιτητές της νομικής. Ούτε μια μέρα χαμένη!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνάδελφοι οικοδομοι εργαζόμενοιστα συναφή επαγγέλματα Ελληνες κ’ ξένοι ΟΛΟΙ
Την ΠΕΜΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
10 π.μ. Στη κεντρική πλατεία.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγωνά μας ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία που τσακίζει τη ζωη των οικογενειών μας και τα όνειρα των παιδιων μας.
Ε.Ε.- ΤΡΟΙΚΑ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι μέσω της συγκυβέρνησης συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιωματά μας.
Θέλουν να ζούμε με ψίχουλα, χωρίς δουλειά, χωρίς επιδόματα ανεργίας, χωρίς εισόδημα .Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Κάνουν τη ζωή μας κόλαση!!!!!!
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας να μπλοκάρουμε τους αντεργατικούς συνδυασμούς τους, να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ !
• Μέτρα για προστασία των ανέργων
• Άυξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο καιρό είμαστε άνεργοι
• οικοδομικά έργα που να καλύπτουν τις λαικές ανάγκες ,εργατικές, κατοικίες , σύγχρονα κ’ ασφαλή σχολεία , αντισεισμικά κ’ αντιπλημμυρικά έργα
• Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων για να μειωθεί ο κίνδυνος, χιλιάδες οικοδόμοι να βρεθούν χωρίς σύνταξη
• Αυξήσεις στα μεροκάματα -υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης κ’ κλαδικής σύμφωνα με τις ανάγες μας
• Κατάργηση όλων τών αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων
• Άμεση επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα επίπεδα
• Δημόσια κ’ δωρεάν παδεία , υγεία -Κάτω οι φόροι κ΄τα χαράτσια
Συνάδελφοι,
έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε , να περάσουμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , την 1η Νοέμβρη , δείχνει το δρόμο .Οι χιλιάδες των εργαζομένων , αυτοαπασχολούμενων , αγροτών ,γυναικών κ’ νεολαίας μέσα από τα 1000 κ’ πάνω σωματεία , εργατικά κέντρα , ομοσπονδίες ,συλλόγους , ήταν μια ισχυρή απάντηση στα αντεργατικά τους σχέδια.
Οι αυξήσεις 22% έως 35% που απέσπασαν με τον αγώνα τους οι οικοδόμοι κ’ οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του Μετρό της Αθήνας αποδικνύει οτι έχουμε κ’ τα δικά μας όπλα απέναντι στην εργοδοσία. Δείχνει οτι με τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση , να ανατρέψουμε το κλίμα της ηττοπάθειας , τη λογικη οτι τίποτα δεν γίνεται.
Ο οργανωμένος αγώνας η συσπείρωση στο συνδικάτο η ταξική γραμμή πάλης που προτείνει η ομοσπόνδια μας είναι εγγύηση για το ξεπέρασμα των δυσκόλιων .Γιανα μετρήσουμε αποτελέσματα που θαγίνουν ανακούφηση κ’ θα δημιούργουν όρους ευνοικούς
για μεγαλύτερες νίκες.Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα.
Τώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνη.
Να υπερασπιστούμε το δίκιο μας κ’ τη ζωη των οικογενειών μας Να δημιουργήσουμε προυποθέσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 10πμ
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Συνδικάτο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων
Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ