22.2 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η ιστορία ενός βατράχου…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed.,M.Ed.,Ph.D. Πολιτευτής

- Advertisement -

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να πάρει θέση σε οποιοδήποτε θέμα χρησιμοποιεί την εθνική του γλώσσα, την γλώσσα των αριθμών ή ακόμα κάνει χρήση και του λεγόμενου γλωσσικού συμβολισμού, που είναι ένας τρόπος έκφρασης, προκειμένου να σκεφθεί ή και να διαδώσει τις ιδέες του σε άλλους συνανθρώπους. Είναι αυτό που λέμε «μιλάει αλληγορικά».
Ήταν κάποτε ένας βάτραχος, που είχε τοποθετηθεί σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και κολυμπούσε χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή, κάποιοι … άναψαν φωτιά κάτω από την κατσαρόλα και το νερό άρχισε να ζεστάνετε σιγά σιγά. Στην αρχή το νερό ήταν χλιαρό και το βατραχάκι δε καταλάβαινε τίποτε. Συνέχιζε αμέριμνο να κολυμπά. Όσο, όμως, ανέβαινε η θερμοκρασία τα πράγματα δυσκόλευαν και στο τέλος αισθάνονταν άσχημα αλλά και εξαντλημένο. Γι’ αυτό και δε μπορούσε να αντιδράσει, και μέσα στο βραστό νερό ο βάτραχος πέθανε.
Εάν έριχναν το ζωάκι από την αρχή σε ζεματιστό νερό ήταν δυνατό να πηδήξει από την κατσαρόλα και να σωθεί. Αυτό όμως δεν έγινε και έτσι χάθηκε. Αυτή η μικρή ιστορία δείχνει πως μία αλλαγή, όταν γίνεται με αργό ρυθμό, δεν προκαλεί αντιδράσεις και δεν οδηγεί ούτε σε αντίσταση ούτε σε επανάσταση. Έτσι ο άνθρωπος είναι «προ τετελεσμένου γεγονότος», δηλαδή δε μπορεί να κάνει τίποτε.
Το βατραχάκι αυτό σήμερα είναι ο Ελληνικός λαός, η κοινωνία μας, οι δυστυχισμένοι πολίτες αυτής της χώρας που δεν καταλάβαμε πως, εδώ και δεκαετίες τα κέντρα εξουσίας, οικονομικής και πολιτικής, απεργάζονταν ένα σχέδια καταστροφής, με μια ζωή χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς αρχές, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία και χωρίς οικογένεια. Δυστυχώς αυτό δεν το καταλάβαμε, γιατί ήρθε σιγά σιγά και δεν αντιδράσαμε ούτε επαναστατήσαμε. Εάν αυτά, που γίνονται σήμερα, γινόταν εδώ και κάμποσες δεκαετίες, οπωσδήποτε θα είχαμε ξεσηκωθεί. Τώρα γίναμε άτομα του … καναπέ και έχουμε απαξιωθεί από τη φτώχεια και την ανεργία που άλλοι μας επέβαλλαν.
Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, και μπροστά στο «θάνατος σου η ζωή μου» γίνονται εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ζωής μας. Είμαστε πλέον θύματα, που δεν έχουμε τη βούληση να παλέψουμε και να διώξουμε τους τυράννους. Η εξαθλίωση ζει και βασιλεύει και το χαμόγελο δεν υπάρχει πια στα χείλη των Ελλήνων.
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, οι ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, οι δανειστές μας και οι τοκογλύφοι ισοπέδωσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κατέστρεψαν το «κράτος πρόνοια» προκειμένου να γίνουν αυτοί πάμπλουτοι από πάμπτωχοι.
Ας κάνουμε μία προσπάθεια να ξυπνήσουμε το ελληνικό δαιμόνιο προκειμένου να σταλούν στη δικαιοσύνη όσοι έκλεψαν τη ζωή και τα όνειρά μας, και να διώξουμε όλους εκείνους που μας οδήγησαν στην κοινωνική, πολιτική και εθνική καταστροφή.
Η ιστορία ενός βατράχου ας μείνει στην ψυχή μας και στο νου μας, γιατί, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει», δηλαδή όλα αλλάζουν και τίποτε δε μένει σταθερό, αυτό ακριβώς δείχνει και η τελευταία δημοσκόπηση, που φέρνει τη Νέα Δημοκρατία στο 14% και το ΠΑΣΟΚ στο 3%.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ