16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καθοδόν προς τις κάλπες 2015 (7ο)

Τα έργα στον Θεσσαλικό κάμπο και ο ρους του προεκλογικού αγώνα
Το Κηπάκι και το Δέλτα Καλαμπάκας (2ο)
Γράφει ο αντιμνημονιακός Θεσσαλός κάτοικος Δέλτα Καλαμπάκας-Κηπάκι Βάιος Φασούλας
Ωραία τα έργα όταν ολοκληρώνονται και αφήνουν στους Θεσσαλούς Πολίτες ανάλογη ικανοποίηση και ανακούφιση, όπως τώρα στη Μαγούλα Καρδίτσας. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα: http://energospolitis.gr/topika-4/… «Στην κατασκευή γέφυρας στη Μαγούλα Μεγ. Καλυβίων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό με τον ανάδοχο….»
Βέβαια κάποια έργα περνούν σε μια περίεργη επετηρίδα απαράδεκτη για την Ελλάδα των εργολάβων που τη χαρακτηρίζουν και …ευρωπαϊκή, αλλά είναι Χώρα τριτοκοσμική έχει απολέσει την ταυτότητά της και αντί για παπούτσια τις φοράνε τσαρούχια.
Παρεμπιπτόντως, χάρη στο τρικοσμικό πρόσωπο που δώσανε στην πατρίδα μας, ακούστε Πολίτες, άσπιλοι και διεκδικητές που αύριο θα πάτε στην κάλπη. Όπως τα πράγματα μας δείχνουν και μια άλλη διάσταση, ουαί και αλίμονο αν η πατρίδα μας γίνει Χώρα αποικιοκρατική ή γερμανική. Κανείς δεν το εύχεται αλλά σε κάποιο βάθος χρόνου μπορεί ΚΑΙ αυτό να συμβεί, αν ο ρους των αθλίων πραγμάτων δεν αλλάξει. Θα πρέπει, λοιπόν, άπαντες να γνωρίζουν πως οι θεσμοί στο εσωτερικό της Γερμανίας και γενικότερα στην Ευρώπη ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με εκπληκτικούς τρόπους. Μπορεί να μας ενοχλούν σε άλλα πράγματα αλλά στην ποιότητα ζωής των Πολιτών και στις δομές του κοινωνικό κράτος ε τι να κάνουμε τώρα. Δε είναι μπάχαλο ή χάνι ή χάβρα, όπως εδώ. Ο απλός υπάλληλος ευγενικός και πάντα χαμογελαστός. Οι παροικούντες στα έδρανα της ΤΑ υπάλληλοι, από το δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο που δουλεύει στον τομέα της καθαριότητας έχουν ΠΑΙΔΕΙΑ. Το παράπονο του Πολίτη ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, ο βουλευτής το αφουγκράζεται, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εκ του σύνεγγυς, δηλαδή καλαμοκαβαλάρηδες, δεν υπάρχουν. Ίσαμε τέσσερις δεκαετίες στη Γερμανία επιτρέψτε μας να ξέρουμε κάτι παραπάνω από οποιοδήποτε …ειδήμονα ιδιαίτερα σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Λοιπόν επιστροφή στα έργα που αναφέραμε στο ξεκίνημά μας τα οποία πολλά εξ αυτών ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια των προεκλογικών αγώνων για ευνόητους λόγους. Αυτό δε γίνεται πουθενά στην Ευρώπη. Μόνο εδώ στην ταλαίπωρη Ελλάδα που την κάνανε τσιφλίκι. Αυτά και άλλα λέμε και πιστεύουμε εμείς της περιοχής Κηπακίου και Δέλτα Καλαμπάκας-Τρίκαλα, όπως τ’ ακούμε και τα ζούμε όχι τώρα αλλά εδώ και δεκαετίες. Είτε πρόκειται για εκλογές της ΤΑ-Περιφέρειας, είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές, όπως τώρα…, (μόνο που αυτές οι εθνικές εκλογές έχουν άλλο άρωμα και ευχόμαστε να είναι πραγματικά εθνικές και να πεταχτεί όλο το πελατειακό και άχρηστο σύστημα εκεί που πρέπει..,) είτε για ευρωεκλογές, εν πάση περιπτώσει.
Ανήκουμε στην κατηγορία εκείνη των Πολιτών που με το πέρας των εκλογών και το αποτέλεσμα που προκύπτει, ακόμα και αν οι νικητές δεν είναι εκείνοι που θα θέλαμε εμείς, ιδιαίτερα στην Τ.Α., έχουμε το θάρρος, την ανωτερότητα και την αξιοπρέπεια σαν Έλληνες Πολίτες να τους συγχαίρουμε, να τους ευχόμαστε και να παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας. Και αυτό το έχουμε δείξει στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν θα αναφερθούμε στα γνωστά και στις πέτρες προβλήματα της περιοχής μας και δε βλέπουμε το λόγο να παρακαλούμε διακαώς για τα αυτονόητα, να χτυπούμε πόρτες κωφαλάλων και να μας περιφρονούν αδιαφορώντας. Τι άλλο μπορεί να είναι οι αρμόδιοι των υπηρεσιών που συζητάμε όταν τους χτυπούν την πόρτα και δεν ακούνε, σφυρίζουν… αμήχανα αυτό είναι αλήθεια… και αδιαφορούν; Ποιος θα μας πει για ποιο λόγο ψηφίστηκαν, όλοι η υπαλληλική κομπανία της ΤΑ-Περιφέρειας;
Θα κλείσουμε προς το παρόν με αυτά. Οι εκλογές θα περάσουν, άσχετα με το αποτέλεσμα. Εμείς θα μείνουμε στις δικές μας φάσεις και πέρα από τις ανθρώπινες διεκδικήσεις μας για τις λύσεις των προβλημάτων, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και άλλα θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συμπεριφοράς ευθύνης και συνέπειας λειτουργών και λειτουργιών σε θέσεις που ο λαός τους εμπιστεύεται.
«Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 16 2015 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ