17.4 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κρίσιμη μάχη με την Κηφισιά για τα Τρίκαλα ΒC

Τα Τρίκαλα Bc Aries που έχουν να πετύχουν νίκη από την 3η αγωνιστική υποδέχονται αύριο (29/11, 17:00) την ΑΕΝΚ Δημουλάς, η οποία προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η τρικαλινή ομάδα με την συμπαράσταση των φιλάθλων θέλει τη νίκη, ώστε να πάρει βαθμολογική ανάσα.
«Βλέπουμε με σεβασμό την ομάδα της Κηφισιάς η οποία πλέον με το υλικό που διαθέτει κατατάσσεται στα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ όπως πλέον έχει διαμορφωθεί ο χάρτης», σχολίασε ο Κώστας Φλεβαράκης, προπονητής της θεσσαλικής ομάδας, και επισήμανε: «Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να παλέψουμε ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος και το τι ρόστερ διαθέτει και πρέπει να παλεύουμε για την νίκη. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο και να δώσουμε ότι έχουμε στο παρκέ και αμυντικά, και επιθετικά και με την βοήθεια του κόσμου να πάρουμε την νίκη. Το χαρακτηριστικό της Κηφισιάς πέρα από το ταλέντο και την αθλητικότητα των ξένων είναι η πολύ μεγάλη ποιότητα στους Έλληνες με παιδιά που έχουν διαγράψει μία μεγάλη πορεία και εντός και εκτός Ελλάδος».
«Χρειάζεται λοιπόν πολύ δουλειά από εμάς για 40 λεπτά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου για μία νίκη που μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι», τόνισε ο Φλεβαράκης, ενώ ο Μάριος Ματαλών, ο 25χρόνος γκαρντ των Τρικάλων Bc Aries, σημείωσε: «Παίζουμε σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Α1 που φέτος ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο. Εμείς, όπως σε κάθε παιχνίδι, καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτάσουμε σε μία νίκη που θα μας δώσει άλλη ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Είχαμε αρκετά προβλήματα, αλλαγές στο ρόστερ αλλά όπως δείξαμε και στην Πάτρα αρχίζουμε να βρίσκουμε τα πατήματα μας. Στο παιχνίδι με την Κηφισιά καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία των φιλάθλων μας που σε κάθε αγώνα είναι ο 6ος μας παίκτης».
Επιβεβλημένο είναι το θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΝΚ Δημουλάς μετά την απώλεια στο εντός έδρας κόντρα στον ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Γιώργο Λιμνιάτη. Οι τοποθετήσεις του συνεργάτη του Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία της Κηφισιάς:
Για την σημασία του παιχνιδιού: «Πολύ σημαντικό το ματς γιατί προερχόμαστε από άτυχο αποτέλεσμα και αυτό κάνει επιβεβλημένο το να μπορέσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα»
Για το κλειδί της νίκης: « Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που σαν φιλοσοφία αλλά και ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους αρέσκονται να πηγαίνουν σε παιχνίδι υψηλού ρυθμού, οπότε ένα από τα κλειδιά είναι να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό να επιβάλουμε το δικό μας και να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν και στο σετ παιχνίδι να περιορίσουμε τους παίκτες που είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Τρικάλων και κυρίως οι Αμερικάνοι».

- Advertisement -

Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων Bc Aries: «Τα δυνατά τους σημεία είναι ο γρήγορος ρυθμός που προσπαθούν να επιβάλλουν, με εύκολα καλάθια που τους δίνουν ώθηση και παράλληλα αντλούν δύναμη από τον ενθουσιασμό που προκαλείται στους φιλάθλους και σίγουρα η ικανότητα ορισμένων παικτών στο ένας εναντίων ενός».
Για το που θα στηριχθεί η Κηφισιά: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα ατού των Τρικάλων άρα θα πρέπει να έχουμε αμυντική προσήλωση και στην επίθεση να έχουμε υπομονή, να βρούμε τις σωστές επιλογές και σουτ με καλές προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψει να έχουμε υψηλό ποσοστό στην επιθετική μας παραγωγικότητα».
Στην δυνατή άμυνα της θα βασιστεί η ΑΕΝΚ Δημουλάς για φύγει με τους δύο βαθμούς από τα Τρίκαλα επισήμανε ο Νίκος Λιακόπουλος, ο 31χρόνος γκαρντ της Κηφισιάς, ο οποίος δήλωσε:
Για την σημασία του παιχνιδιού: «Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο γήπεδο μας το ματς στα Τρίκαλα είναι πολύ σημαντικό για μας και γίνεται επιτακτική η ανάγκη για νίκη».
Για το κλειδί του ματς: «Να καταφέρουμε να παίξουμε την άμυνα που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα και μέσα από την άμυνα να αντλήσουμε ενέργεια στην επίθεση ελέγχοντας και τον ρυθμό του παιχνιδιού»
Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων Bc Aries :«Η έδρα αποτελεί ένα από τα δυνατότερα σημεία των Τρικάλων. Ο κόσμος δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και σπρώχνει την ομάδα να παίζει γρήγορο μπάσκετ».
Για το που θα στηριχθεί η Κηφισιά: « Εμείς όπως είπα και πριν θα πρέπει να στηριχθούμε στην δυνατή μας άμυνα και να μην επιτρέψουμε στα Τρίκαλα να ανοίξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Εάν τα κάνουμε αυτά σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, θα έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να φύγουμε νικητές».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ