14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε η 6η τάξη του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Σπύρο Αθανασίου και Κλεοπάτρα Κουτίνα. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Δεσπόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ενημέρωσαν τους μαθητές για σειρά θεμάτων που άπτονται της αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

Τα ζητήματα πάνω στα οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι αφορούσαν τη δομή και λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλλαν ερωτήσεις προς τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους και της υπηρεσίες του διοικητηρίου.

Ξεκινά η διαγράμμιση σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας

Διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαγράμμιση οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 140.000,00 € (με ΦΠΑ). Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ.

«Πρόκειται για ακόμη ένα έργο που εντάσσεται στις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας, για την οδική ασφάλεια και την καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Σε μια δύσκολη περίοδο με ελάχιστους εθνικούς πόρους, όπου έχουμε τη δυνατότητα, υλοποιούμε έργα ουσίας για τους πολίτες. Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αφορά εργασίες για τη διαγράμμιση – αναδιαγράμμιση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου της Π.Ε Καρδίτσας και συγκεκριμένα στους οδικούς άξονες Καρδίτσα-όρια νομού προς Λάρισα , Γεφύρια-όρια νομού προς Φθιώτιδα , Δέλτα Αγ.Θεοδώρων – Παλαμάς. Η διαγράμμιση του οδοστρώματος θα υλοποιηθεί με ανακλαστική βαφή.

Με μέλη του ΕΟΣ Λάρισας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Με μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΣ Λάρισας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν στον περιφερειάρχη ενημερωτικό υπόμνημα, αναφορικά με τις δραστηριότητες τους, την διάθεση των μελών για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, όχι μόνο της Λάρισας, αλλά της Θεσσαλίας γενικότερα και τον ευχαρίστησαν για το σημαντικό έργο, που υλοποίησε η αιρετή Περιφέρειας με την παράκαμψης της Σπηλίας και τον δρόμο προς το καταφύγιο του Κισσάβου, αλλά και για τις αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στον κ. Αγοραστό, τα μέλη του συλλόγου παρέδωσαν το ασημένιο σήμα του ορειβατικού Συλλόγου, ενώ ο περιφερειάρχης ανανέωσε το ραντεβού με τα μέλη του στο καταφύγιο του Κισσάβου με τα πρώτα χιόνια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Παπαχατζής, ο ταμίας κ. Νίκος Δαμόκας και ο έφορος κ. Ιωάννης Ζάχος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ