18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μια ξεχωριστή Α’ Ερασιτεχνική

Μια ξεχωριστή σεζόν έρχεται μπροστά μας για την Α’ Ερασιτεχνική, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετέχει εκεί ο ΑΟ Τρίκαλα και αυτό από μόνο του δίνει μια διαφορετική αίγλη.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Είναι πολύ πιθανό την Κυριακή να ξέρουμε τον νέο χάρτη της Α’ Ερασιτεχνικής. Αυτό έχει να κάνει με το Φλαμούλι, διότι αν η φετινή πρωταθλήτρια δεν χάσει στην Κέρκυρα από τους Σιναράδες τότε και μαθηματικά κερδίζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Αυτό σημαίνει ότι στην Α1 Ερασιτεχνική υποβιβάζονται Μεγαλοχώρι, Ασκληπιός και Άγιος Οικουμένιος. Ενώ παραμένει στην Α’ Ερασιτεχνική η Μπάρα ή η Περιστέρα, αν η Μπάρα δικαιωθεί στην ένσταση που έκανε κατά των Μετεώρων στο μεταξύ τους παιχνίδι της Α’ Ερασιτεχνικής.
Ενώ είναι γνωστές και οι ομάδες που πήραν… προαγωγή από την Α1 Ερασιτεχνική. Εκτός από τον ΑΟ Τρίκαλα, που έτσι και αλλιώς έσπασε όλα τα ρεκόρ, από τον 2ο όμιλο θα τον ακολουθήσει ο Πορταϊκός. Και μάλιστα με απουσία αρκετών ετών από την μεγάλη κατηγορία.
Ενώ από τον 1ο όμιλο επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους ο Πύργος. Επίσης από τον ίδιο όμιλο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα παίξουν στην Α’ Ερασιτεχνική και τα Αμπελάκια. Από εκεί και πέρα στην κατηγορία υπάρχει η παραδοσιακή δύναμη, η ομάδα των Μετεώρων. Οι πάντες φιλόδοξες ομάδες της Δήμητρας, Πυργετού, Καστρακίου. Οι έμπειρες ομάδες των Καλυβίων, Φαρκαδόνας, ΑΕΤ Φήκης, Κρύας Βρύσης και Παραληθαίων (που μάλλον θα αλλάξει όνομα και θα γίνει ξανά Ρίζωμα).
Με όλα τα παραπάνω είναι μάλλον σίγουρο ότι από Σεπτέμβριο θα είναι πολλοί οι φίλαθλοι που θα περάσουν τα απογεύματά τους στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Από εκεί και πέρα είναι πρόωρο να μιλήσουμε για φαβορί, αν και κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο ΑΟ Τρίκαλα θα μπει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης και στην συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ