23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπορεί η σοκολάτα να μας κάνει πιο έξυπνους;

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους αγαπούν την σοκολάτα, καθώς νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η συχνή κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες.

- Advertisement -

Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Appetite”, έδειξε πως οι άνθρωποι που έτρωγαν σοκολάτα μια φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε ασκήσεις νοητικών ικανοτήτων σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερο συχνά σοκολάτα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 968 ενήλικες, οι οποίοι παρακολουθούνταν σε μια μακροπρόθεσμη ιατρική μελέτη.

«Η σοκολάτα και οι φλαβανόλες, που βρίσκονται στο σπόρο του κακάο, έχουν σχετιστεί με βελτιώσεις σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων υγείας από τα αρχαία χρόνια, κυρίως σε καρδιαγγειακά προβλήματα. Όμως, μέχρι σήμερα , ήταν λιγότερο γνωστές οι επιδράσεις της σοκολάτας στις νευρογνωστικές λειτουργίες του οργανισμού και στην συμπεριφορά», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Georgie Crichton από το Ινστιτούτο Υγείας Σάνσομ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ποικιλία από διαγνωστικά τεστ για να μετρήσουν τις επιδόσεις του εγκεφάλου σε ανθρώπους που έτρωγαν συχνά σοκολάτα. Τα τεστ περιελάμβαναν τεστ παρακολούθησης της λεκτικής μνήμης και ελέγχου της χωρητικότητας της οπτικής μνήμης, η οποία ,για παράδειγμα, είναι υπεύθυνη για να βρούμε τα κλειδιά ή να θυμόμαστε το δρόμο για το σπίτι. Επιπλέον, τα τεστ μετρούσαν την ικανότητα οργάνωσης και την αφηρημένη λογική, δηλαδή την ικανότητα ενός ανθρώπου να θυμάται μια λίστα από λέξεις.

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ