12.2 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεχωριστή εμπειρία η 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Κόζιακα (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Κόζιακα, «στο Βουνό του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Πύλης.
Για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο Καταφύγιο του Κόζιακα «ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ» και σε υψόμετρο 1.750 μέτρων, οι ορειβατικοί σύλλογοι του Ν. Τρικάλων (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων – ΣΟΧΤ, Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης – ΟΠΟΠ, Σύλλογος Ορειβασίας Πεζοπορίας Τρικάλων – ΣΠΟΡΤ και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας – ΕΟΣΚ), συνδιοργάνωσαν την 3η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορειβατών & φίλων του βουνού ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων κι άγγιξε τα 350 άτομα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και έτσι οι φίλοι ορειβάτες που βρέθηκαν στο βουνό από τη Θεσσαλία και όχι μόνο, απόλαυσαν τις πεζοπορικές διαδρομές αλλά και τη διαμονή τους στο καταφύγιο ή τα αντίσκηνα στα 1750 μ.
Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην διοργάνωση ήταν: o ΕΟΣ Λάρισας, η ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΖΩΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, o ΕΟΣ Καρδίτσας, o Ο.Χ.Ο. Καρδίτσας, o ΕΟΣ Βόλου, o ΠΑΝ Βόλου, o ΕΟΣ Αλμυρού, η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας, o ΕΟΣ Κατερίνης και τo Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

- Advertisement -

1 2 3 5 6 7
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων: κ.κ. Καλλιάρας Χάρης – ΣΟΧΤ, Βασιλείου Περικλής – ΟΠΟΠ, Ευσταθίου Χρήστος – ΣΠΟΡΤ και Φαμίσης Κων/νος – ΕΟΣΚ, που είχαν την ευθύνη της Διοργάνωσης αισθάνονται την ανάγκη να Ευχαριστήσουν Δημόσια:
Τον κ. Μιχαλάκη Χρήστο, Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, τον κ. Μαράβα Κωνστάντίνο, Δήμαρχο Πύλης, για τη σημαντική τους βοήθεια (οικονομική – ηθική).
Τον Δασάρχη Περτουλίου κ. Χασάναγα Νικόλαο, για την άψογη συνεργασία για την πρόσβαση και χρήση του χώρου.
Τους Χορηγούς, για την ευγενή προσφορά τους: Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ – Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ -Πριστήριο Ξυλείας ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ – Αρτοβιομηχανία ΔΙΑΛΕΚΤΟ – – Βιομηχανία Παρασκευής & Τυποποίησης Σαλατών ΒΙΟΣΑΛ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑΣ – Επεξεργασία Κρεάτων-Αλλαντικών ΜΑΡΑΒΑΣ Α.Ε.- Καταφύγιο ΚΟΖΙΑΚΑ.
Τους συντελεστές του καλλιτεχνικού μουσικού προγράμματος.
Τα τοπικά Μ.Μ.Ε., για την πλούσια και έγκυρη ενημέρωση.
Τους εθελοντές μας, (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, φίλους ορειβάτες και τις κυρίες που ήταν υπεύθυνες για την προετοιμασία και διαμονή του βραδινού φαγητού και των παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων), για την καλή πρόθεση που είχαν να υποστηρίξουν έμπρακτα την διοργάνωση της 3ης Θεσσαλικής Ορειβατικής Συνάντησης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε: Σάββατο 20/9. Υποδοχή κι εγγραφή ορειβατών στη γραμματεία στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Αναχώρηση από χιονοδρομικό για καταφύγιο Κόζιακα – χώρο κατασκήνωσης. Στις 18.30 έναρξη εκδηλώσεων, υποδοχή, καλωσόρισμα ορειβατών. Στις 19:00: Παρουσιάσεις – Συζήτηση με την εξής θεματολογία:
«Περπατώντας στα μονοπάτια της περιοχής», παρουσίασε ο Κρούπης Νίκος του Ο.Π.Ο.Πύλης.
«Χειμερινά Αθλήματα στη Νότια Πίνδο», παρουσίασε ο Σιδέρης Βασίλης του Σ.Ο.Χ. Τρικάλων.
«Από την Πιαλεία στην Ελάτη… Πεζοπορώντας», παρουσίασε ο Ευσταθίου Χρήστος του Σ.Π.ΟΡ. Τρικάλων.
«Εναλλακτικές μορφές τουρισμού », παρουσίασε ο Φαμίσης Κων/νος του Ε.Ο.Σ. Καλαμπάκας.
Ακολούθησε βραδινό τραπέζι με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή Αστραπή και η πρώτη μέρα της συνάντησης έκλεισε με ένα ξεχωριστό Ορειβατικό μουσικό γλέντι.
Την Κυριακή 21/9 μετά το πρωινό, που περιελάμβανε γαλακτοκομικά προϊόντα και χυμούς, έγινε περιήγηση στα μονοπάτια της περιοχής (Καταφύγιο-Τρύπιο Λιθάρι-Χατζηπέτρος -Αστραπή- Καταφύγιο, καθώς και αναβάσεις στις κορυφές Αστραπή και Χατζηπέτρος).
Οι φίλοι ορειβάτες που συμμετείχαν στη συνάντηση, απολαύσανε την σπάνια ομορφιά της χλωρίδας και πανίδας του ορεινού όγκου της περιοχής μας (Κόζιακα), με αίσθημα θαυμασμού, δέους και ευλάβειας, ενώ παράλληλα ανανεώσανε το ραντεβού της για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του επόμενου Σεπτέμβρη στις κορυφές της Καρδίτσας.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό ότι η εκδήλωση πέτυχε τους στόχους της που ήταν να έρθουν πιο κοντά οι θεσσαλικοί ορειβατικοί σύλλογοι και να παρθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της ορειβασίας στη Θεσσαλία. Επιπλέον η εκδήλωση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων και να διαφημιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ